EPD-consultant

Management & bedrijfsvoering

Je functie

Weet jij hoe je informatievoorziening goed kunt laten aansluiten op zorgprocessen en zelfs hoe je die zorgprocessen kunt structureren en optimaliseren? En wil je vanuit jouw rol bijdragen aan de kwaliteit van de zorg? Dan is dit je kans! Als EPD-consultant sta je namelijk aan de basis van onze data- en waardegedreven zorg. Verwelkomen we jou binnenkort in ons team?

In het kort

• Binnen ons academisch medisch centrum staat het EPD aan de basis van zorgpaden, aandoeningsgericht werken en waardegedreven zorg
• In samenwerking met zorgteams werk je aan de juiste informatievoorziening door herinrichting van ons EPD
• Vanuit jouw expertise creëer je een betere workflow en kwalitatief hergebruiken van data
• Je spreekt de taal van onze zorgcollega’s en bent goed in staat om productieve relaties op te bouwen
• Je voelt je thuis in een omgeving waarin bouwen en vernieuwen centraal staan 

Wat ga je doen?

Om waardegedreven zorg te kunnen leveren is inzicht in zorginformatie een randvoorwaarde. Het elektronisch patiëntendossier (EPD) omvat een schat aan data, maar deze kun je alleen verzilveren als je de data kunt ontsluiten. Jij vormt hierin de sleutel. Als EPD-consultant begeleid je zorgteams om hun EPD-ondersteuning te laten aansluiten op het zorgproces en deze zo in te richten dat data hergebruikt kan worden. Onbekend maakt onbemind, dus aan jou de taak om de zorgteams mee te nemen in de mogelijkheden en informatie die data op kunnen leveren. Vervolgens denk je mee over de structurering van de zorgpaden en help je bij het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten binnen HiX om de processen te verbeteren en efficiënter in te richten. Hoe? Door proces- en informatieanalyses uit te voeren en zorgteams – bestaande uit onder meer artsen en verpleegkundig specialisten – actief te begeleiden in het ontwerp, het testen en de adoptie van de nieuwe inrichting. Bovendien denk je mee over het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten binnen HiX en help je bij de verdere ontwikkeling hiervan. Zo werk je iteratief toe aan steeds beter aansluitende informatievoorziening zonder de (latente) behoeften van de eindgebruikers uit het oog te verliezen. Met jouw expertise sta je dus aan de basis van onze data- en waardegedreven zorg. Ben jij klaar voor deze uitdaging?    

Wat vragen wij?

Je bent een proactieve, ondernemende collega die beschikt over aantoonbaar wo-werk- en denkniveau. Je werkt graag in een dynamische omgeving en houdt van inhoudelijke uitdagingen. Met jouw analytisch inzicht weet je tot de kern door te dringen en tot de juiste oplossingen te komen. Aangezien je regelmatig met zorgprofessionals om de tafel zit is het belangrijk dat je bekend bent met het medische jargon en bij voorkeur spreekt vanuit ervaring binnen een (complexe) zorgorganisatie. Voor het inrichten van de EPD’s wordt voornamelijk gewerkt met HiX en het is dan ook een pre als je ervaring hebt met dit systeem. Zo niet, dan is het belangrijk dat je  gevorderde kennis van een ziekenhuis-EPD hebt en HiX je snel eigen kunt maken. Tenslotte herken je jezelf in de volgende competenties: organisatiesensitief, communicatief, verbindend, overtuigend en integer. Hebben we het over jou? Dan maken we graag kennis met je!

Meer informatie

Voor deze vacature kunnen referenties worden opgevraagd.

Een assessment is mogelijk onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Meer informatie over de afdeling lees je hier en onze IT&DI-film bekijk je hier!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Frouzan Soltani

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

De afdeling Informatie Technologie & Digitale Innovatie (IT&DI) realiseert de link tussen de IT en de zorg. Wij staan in het hart van de organisatie en maken het leveren van topreferente zorg, internationaal onderzoek en academisch onderwijs mogelijk. Hierbij staan innovatie, het werken met de nieuwste technologieën en kennisontwikkeling voorop. Je komt te werken binnen het IT-team Data Intelligence Group, waar je samenwerkt met drie BI-specialisten en twee collega EPD-consultants om gezamenlijk de zorgverleners te ondersteunen. Met dit team richt je je op de ondersteuning voor waardegedreven zorg door middel van aandoeningsgerichte procesanalyse, EPD-inrichting en dashboarding. Wij bieden je een uitdagende en op vernieuwing gerichte werkomgeving met tal van persoonlijke ontwikkelmogelijkheden. De sfeer is ontspannen en collegiaal, er is ruimte voor humor, persoonlijke aandacht en tegelijkertijd wordt er hard gewerkt. Het gehele team van IT&DI is enthousiast en gemotiveerd en zit vol ambitie, maar er is ter ontspanning op zijn tijd ook ruimte voor een feestje van onze eigen feestcommissie!

Carrière in het LUMC

Je bent nooit uitgeleerd en daarom staat jouw ontwikkeling bij ons centraal. Daarbij faciliteert het LUMC bij het onderhouden, verbreden én verdiepen van je kennis en vaardigheden. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken hier deel van uit. Kortom: wij bieden je een uitdagende en op vernieuwing gerichte werkomgeving, tal van persoonlijke ontwikkelmogelijkheden en een werkplek waar jouw talent volledig tot zijn recht komt.

Contact: Barbara Schooneveldt, product owner, Data Intelligence Group

e-mail: b.c.schooneveldt@lumc.nl

Solliciteren