Drie PhD-kandidaten Anatomie & Embryologie

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Zoek je een interessante en uitdagende onderzoeksfunctie? De afdeling Anatomie & Embryologie is op zoek naar drie PhD-kandidaten die ieder aan de slag gaan met een eigen project. Je komt te werken in een multidisciplinair onderzoeksteam om de (signalerings)mechanismen van aangeboren hartafwijkingen en pathologische hartziekten te bestuderen. Ben jij een van de drie enthousiaste onderzoekers die wij zoeken?

In het kort

• Je hebt een master Biostatistiek, Biomedische Wetenschappen of vergelijkbaar
• Je hebt ervaringen en affiniteit met biostatistiek en kennis van de daarvoor benodigde programma’s zoals “R”
• Je hebt interesse in moleculaire en ontwikkelingsbiologie, en klinische vraagstukken
• Je hebt affiniteit (en enige ervaring) met in vivo kweektechnieken en/of dierexperimenten
• Je kunt goed samenwerken in een multidisciplinair team 

Wat ga je doen?

Het eerste project, genaamd “Cardiale innervatie in relatie tot ritmestoornissen na hartinfarct”, wordt gefinancierd door de NWO. Met behulp van electrofysiologie in diermodellen en celbiologische technieken zoek je uit welke celtypen en signaleringspaden een bepalende rol spelen bij de ontwikkeling van pathologische cardiale innervatie, die predisponeren voor hartritmestoornissen. Biostatistische analyse van single cell RNA seq experimenten is onderdeel van het project, waarbij wordt gezocht naar kandidaat-biomarkers voor risicostratificatie. Bij voorkeur zoeken we voor dit project een promovendus met een gecombineerde medische en biomedische achtergrond. Het tweede project, “Cardiovasculaire pijn, een kwestie van anatomisch verschil tussen mannen en vrouwen?”, wordt gefinancierd door de Bontius stichting. Met behulp van unieke in vivo celmarkeringstechnieken en single cell RNA sequencing zal de hormonale invloed op de differentiatie van sensorische zenuwen van het hart en grote vaten in man en vrouw bestudeerd worden in een diermodel. Het laatste project is genaamd “Ontwikkelingsbiologische mechanismen van vasculaire en valvulaire complicaties in patiënten en diermodellen met een transpositie van de grote arteriën”. Dit project is onderdeel van het recent opgerichte landelijk OUTREACH-consortium gefinancierd door de Nederlandse Hartstichting en Stichting Hartekind. Centraal staat de vraag wanneer en hoe de verhoogde gevoeligheid voor verwijding van de grote arteriën in volwassenen vastgelegd wordt tijdens de embryogenese. Dit zal gebeuren in diermodellen met behulp van onder andere cell-labelingstechnieken, RNA sequencing en in vivo echodoppler.

Wat vragen wij?

We zoeken een enthousiaste, intelligente en ambitieuze onderzoekers met een master Biostatistiek, Biomedische Wetenschappen, combinatie Geneeskunde/Biomedische wetenschappen of vergelijkbaar. Je hebt bij voorkeur ervaring met bioinformatica, inclusief werken met de daartoe benodigde software, en interesse in cell signalering, moleculaire en ontwikkelingsbiologie, diermodellen en klinische vraagstukken. Ervaring met microscopische technieken, cel-/weefselkweek, moleculair biologische technieken (zoals RNA-sequencing) en dierexperimentene (artikel 9 kwalificatie) werkt in je voordeel. Je bent daarnaast een echte teamspeler en kunt goed samenwerken met verschillende afdelingen en disciplines. Je kunt daarom ook goed communiceren in het Nederlands en Engels, zowel mondeling als schriftelijk.

Meer informatie

Je krijgt een aanstelling ter vervaardiging van een proefschrift voor de duur van de opleiding met een maximum van vier jaar. Het salaris bedraagt € 2.495,- bruto per maand in het eerste jaar, oplopend tot € 3.196,- in het laatste jaar bij een fulltime dienstverband (schaal Pro, CAO UMC).

Je kunt ook contact opnemen met Dr. Monique Jongbloed, Cardioloog en Klinisch anatoom, afdeling Cardiologie en Anatomie & Embryologie, e-mail: M.R.M.Jongbloed@lumc.nl.

Voor deze vacature zullen wij referenties opvragen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Berend van Meer, postdoc

Berend van Meer

“Het LUMC is een essentiële bouwsteen voor onderzoek en zorg.”

Je werkplek

De afdelingen Anatomie & Embryologie herbergen een breed scala aan researchprojecten met zeer uiteenlopende expertises. De nadruk ligt op de pathofysiologische mechanismen van hartritmestoornissen, ontwikkelingsbiologie, stamcellen en ontwikkelingsmechanismen van structurele cardiovasculaire ziekten. Je gaat aan de slag in volledig operationele laboratoriumruimtes met alle benodigde apparatuur en hands-on assistance van ervaren researchanalisten.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: Prof. dr. Marco de Ruiter, Hoogleraar Klinische en Experimentele anatomie, afdeling Anatomie & Embryologie

M.C.de_Ruiter@lumc.nl

Solliciteren