Doktersassistent Triage GeboorteHuis Leiden

Verpleegkundig & assisterend

Je functie

Weet jij als geen ander hoe belangrijk de eerste (telefonische) triage is? Heb je daarbij affiniteit met onze zwangere of net bevallen patiëntengroep? Dan ben jij misschien wel de doktersassistent waar GeboorteHuis Leiden naar op zoek is!

In het kort

• Je bent verantwoordelijk voor zowel telefonische als fysieke triages
• Je doet de controles, neemt bloed af en assisteert bij onderzoeken
• Alle gegevens verwerk je in onze elektronische patiëntendossiers 

Wat ga je doen?

Als doktersassistent triage ben jij het eerste aanspreekpunt voor onze zwangere of net bevallen patiënten met klachten of problemen. De triage voer je in eerste instantie telefonisch uit: door het stellen van de juiste vragen beoordeel je of de patiënt naar het GeboorteHuis moet komen. Vervolgens doe je ook de fysieke triage. Hierbij werk je altijd nauw samen met een van onze verpleegkundigen. Je doet de eerste controles, neemt bloed af en assisteert bij onderzoek. Ook maak je ECG’s en CTG’s. Soms mogen patiënten hierna naar huis, maar het kan ook zo zijn dat de patiënt wordt opgenomen. Aan jou de taak om ervoor te zorgen dat dit proces zo goed mogelijk verloopt. Dit betekent dat je ook medisch administratieve ondersteuning biedt. Hiervoor werk je onder meer met onze elektronische patiëntendossiers.

Wat vragen wij?

De doktersassistent die wij zoeken is een enthousiaste collega die de opleiding tot doktersassistent heeft afgerond. Je hebt daarbij een aantal jaar werkervaring opgedaan in een soortgelijke functie en het spreekt voor zich dat je affiniteit hebt met ons specialisme. Het is belangrijk dat je ICT-vaardig bent en het is een pre als je bekend bent met HiX. Aangezien sommige van onze patiënten alleen Engels spreken, is het van belang dat je ook deze taal goed beheerst. Verder kun je zowel zelfstandig als in teamverband werken, heb je een flexibele instelling en sta je open voor vernieuwing. Tot slot zijn ook stressbestendigheid en accuratesse onmisbare eigenschappen voor deze functie. Beschrijven we jou? Solliciteer dan snel!

Meer informatie

In deze functie ben je inzetbaar volgens rooster voor dag- en avonddiensten, inclusief weekenden en feestdagen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Yvonne Angevaare

Yvonne Angevaare 

"Ik ben eigenlijk een kameleon, ik pas me continu aan de situatie aan."

Je werkplek

Bij de afdeling Verloskunde, GeboorteHuis Leiden staan de zwangere vrouw en haar ongeboren kind centraal. Ons aandachtsgebied is de begeleiding van risicovolle zwangerschappen en bevallingen. Ons wetenschappelijk onderzoek richt zich vooral op nieuwe ontwikkelingen binnen de verloskunde en foetale geneeskunde. De afdeling verzorgt onderwijs voor studenten en verpleegkundigen, nascholing voor artsen en de opleiding tot gynaecoloog. Als doktersassistent triage ga je op de afdeling, in de kliniek aan de slag.  

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: Mirjam van der Kroft, teamleider Verloskunde
071-529 69 66
m.c.a.van_der_kroft@lumc.nl

Solliciteren