Docent Wetenschappelijke Communicatieve Vaardigheden

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Wij zoeken een docent wetenschappelijke communicatieve vaardigheden voor de afdeling Communication in Science (CIS). CIS geeft onderwijs in wetenschappelijk schrijven en presenteren aan bachelor- en masterstudenten Geneeskunde en Biomedische Wetenschappen in zowel het Engels als het Nederlands. We leren studenten hoe ze hun onderzoek succesvol kunnen presenteren in de competitieve wereld van de wetenschap. Hierbij maken we gebruik van taakgericht onderwijs dat volledig geïntegreerd is in het (bio)medisch curriculum.

In het kort

• Je hebt bij voorkeur ervaring met het geven van onderwijs in academische communicatieve vaardigheden
• Je hebt een achtergrond in Academic Communication Skills, of English for Academic Purposes
• Je bent bekend met wetenschappelijke communicatiegenres en -vormen
• Je kunt studenten motiveren en hebt een uitstekende beheersing van de Engelse taal
• Je bent een teamspeler en voelt je op je gemak in een complexe, dynamische werkomgeving
• Je hebt sterke interpersoonlijke communicatievaardigheden, bent organisatorisch sterk en hebt gevoel voor humor 

Wat ga je doen?

Als onderdeel van het Communication in Science-team verzorg je lessen in academisch schrijven en presentatievaardigheden voor studenten Geneeskunde en Biomedische Wetenschappen op zowel bachelor- als masterniveau in het Engels. Je werkt nauw samen met de andere docenten in het verzorgen van onderwijs aan studenten van alle niveaus, het ontwikkelen van onderwijsmateriaal en de organisatie van het curriculum. Je afwisselende takenpakket varieert van het organiseren van schrijfworkshops tot het geven van presentatietrainingen en van het individueel begeleiden van studenten tot het ontwikkelen van nieuwe opdrachten.

Wat vragen wij?

Als onze ideale kandidaat heb je bij voorkeur ervaring in het geven van onderwijs in academische communicatieve vaardigheden in het Engels. Je bent in staat om studenten te motiveren en beschikt over een uitstekende beheersing van het Engels. Verder heb je affiniteit met wetenschappelijk schrijven en presenteren. Daarnaast heb je een achtergrond in academische communicatieve vaardigheden, English for Academic Purposes of retorica. Ook functioneer je goed in een team en in een dynamische, complexe werkomgeving. Tot slot ben je communicatief sterk, kun je goed organiseren en heb je gevoel voor humor.

Meer informatie

De startdatum voor de functie is 1 maart 2021. Je wordt voor de duur van zes maanden aangesteld (0,8 fte) met de mogelijkheid tot verlenging (0,6 fte).

Graag ontvangen wij je sollicitatie in het Engels.

Nikki Kromkamp

Nikki Kromkamp

"Hoe je de inhoud overbrengt is net zo belangrijk als de inhoud zelf."

Je werkplek

CIS is onderdeel van het Onderwijs Expertise Centrum van het LUMC. Het LUMC heeft vijf kerntaken, namelijk patiëntenzorg, onderzoek, onderwijs, opleiding en bij- en nascholing. De universitaire setting houdt in dat onderwijs en onderzoek nauw verbonden zijn. Het LUMC streeft naar een hoge kwaliteit onderwijs voor haar studenten. Een academische blik en een internationale oriëntatie zijn zeer belangrijk voor de ontwikkeling van studenten.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: John O’Sullivan, coördinator Communication in Science

j.f.osullivan@lumc.nl

Orcid Solliciteren