Docent Stralingsbescherming

Medisch & klinisch

Je functie

Wil jij dat medische specialisten veilig en verantwoord ioniserende straling gebruiken? Ken jij alle ins- en outs- van radiologie, nucleaire geneeskunde, of radiotherapie? En wil jij jouw kennis en ervaring op het gebied van stralingsveiligheid graag delen met medische specialisten? Dan ben jij de docent Stralingsbescherming die wij zoeken.

In het kort

• Je werkt 15 uur per week als docent voor de opleiding Stralingsbescherming voor medische specialisten
• Je verzorgt vooral practica en levert een bijdrage aan de overige onderdelen van de opleiding
• Je helpt mee aan de verdere ontwikkeling van de opleiding
• Je deelt je kennis en ervaring als laborant

Wat ga je doen?

Je deelt je kennis en ervaring die je hebt opgedaan als ziekenhuismedewerker die werkt met stralingsbronnen. Je geeft landelijk erkende cursussen stralingsbescherming aan medische specialisten, zoals radiologen, radiotherapeuten, nucleair geneeskundigen en OK-specialisten. Je geeft vooral practica, maar ook (werk)colleges, ontwikkelt lesmateriaal, maakt examens en kijkt practicumverslagen en examens na. We willen onze prominente landelijke positie van deze cursussen graag verstevigen. Daarom ga je meehelpen aan het verder ontwikkelen van onze cursussen, waarbij we zoeken naar nog betere aansluiting op de klinische praktijk, nieuwe onderwijsvormen en andere doelgroepen in de medische sector.

Wat vragen wij?

Je bent laborant, klinisch fysisch medewerker of op een andere manier betrokken bij de stralingsbescherming in een ziekenhuis. Ben je laborant radiotherapie, dan word je ook uitgenodigd te solliciteren. Daarnaast ben je flexibel inzetbaar, vooral tijdens practicumperioden. Bij voorkeur kun je aantonen dat je affiniteit hebt met stralingsbescherming en eerder gewerkt hebt in een toezichthoudende functie en/of een stralingsbeschermingsopleiding hebt gevolgd. Verder ben je je ervan bewust dat een goede opleiding de basis vormt voor medische specialisten om hun patiënten verantwoord aan ioniserende straling bloot te stellen. Het onderwerp stralingsbescherming breng jij op een aansprekende en overtuigende manier over. Samenwerken met medische specialisten gaat je gemakkelijk af. Je bent uitnodigend en assertief in omgang en deelt graag jouw ideeën binnen het vakgebied. Tot slot wil jij je graag verder ontwikkelen en krijg je bij ons de kans om opleidingen te volgen.

Meer informatie

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Lars Meijer

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

Je werkt op de afdeling Radiologie van het LUMC. In een klein team, dat bestaat uit stafdocenten en klinisch fysici, verzorgen we de opleidingen samen met Boerhaave Nascholing. Het team wordt ondersteund door gastdocenten en practicumbegeleiders. De organisatie en evaluatie van de opleidingen doen we in overleg met de beroepsgroepen, in- en externe adviseurs en de overheid. We geven opleidingen door heel Nederland, maar grotendeels in Leiden.

Carrière in het LUMC

Grensverleggend beter worden; dat is onze missie. Dit geldt niet alleen voor de zorg, maar ook voor onze medewerkers. Om te kunnen blijven leren en ontwikkelen bieden wij interne opleidingen en bijscholing aan. Daarnaast heb je recht op een eindejaarsuitkering, reiskostenvergoeding en sportbudget. Ook kun je gebruikmaken van onze aantrekkelijke fietsregeling.

Contact: Manfred van der Vlies, klinisch fysicus en verantwoordelijke voor de opleidingen Stralingsbescherming
071 526 3687
m.van_der_vlies@lumc.nl

Solliciteren