Docent Medische Communicatie en Psychologie

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Heb jij een master Psychologie en ben je geïnteresseerd in medische psychologie? Wil je een bijdragen leveren aan het onderwijs van de opleidingen Geneeskunde, Farmacie en Klinische Technologie? Solliciteer dan direct!

In het kort

• Je verzorgt onderwijs gericht op de communicatie tussen patiënt en arts, apotheker en/of klinisch technoloog
• Je begeleidt studenten van de opleidingen Geneeskunde, Farmacie en Klinische Technologie
• Je hebt ervaring met het ontwikkelen en geven van (online) onderwijs op het gebied van communicatieve vaardigheden
• Je hebt een master Psychologie en kennis van medische psychologie

Wat ga je doen?

Als docent medische communicatie en psychologie verzorg jij, in samenwerking met collega’s, onderwijs gericht op de communicatie tussen patiënt en arts, apotheker en/of klinisch technoloog. Die communicatie vraagt om grote zorgvuldigheid, zowel wat betreft de inhoud als de vorm. Geen patiënt is namelijk hetzelfde en ieder gesprek is anders. Je bereidt studenten van de opleidingen Geneeskunde, Farmacie en Klinische Technologie voor op de praktijk door hen bijvoorbeeld te begeleiden in het oefenen van vaardigheden (met simulatiepatiënten), het overdragen van kennis in hoor- en werkcolleges en het maken van kennisclips. Ook ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, voorbereiden en geven van het onderwijs. Een deel van het onderwijs vindt op dit moment online plaats, andere delen op locatie in het LUMC.

Wat vragen wij?

We zijn op zoek naar een ervaren collega met een master Psychologie en  ervaring en kennis van medische psychologie of andere gedragswetenschappelijke kennis. Je hebt ervaring met het ontwikkelen en geven van (online) onderwijs of trainingen op het gebied van communicatieve vaardigheden. Als je ervaring hebt in een medische setting, dan is dat een pre. Ons team is continu op zoek naar mogelijkheden om het onderwijs te optimaliseren voor onze studenten en tegelijkertijd efficiënter in te richten, dus voel je welkom om ons met een frisse blik vooruit te helpen bij het bereiken van deze doelstellingen.

Meer informatie

Je werkt bij voorkeur, in overleg, op wisselende dagen in verband met onderwijsroosters. Het is dus belangrijk dat je flexibel inzetbaar bent. Je krijgt een aanstelling voor een half jaar, met mogelijk een verlenging voor nog eens zes maanden.

Naast Marchien de Mooij kan je ook contact opnemen met Caroline Serlie, senior lecturer, afdeling Onderwijs Expertise Centrum, e-mail: C.E.Serlie@lumc.nl

Voor deze vacature kunnen referenties worden opgevraagd.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.  

Ellen Paauw

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

Het Onderwijs Expertise Centrum (OEC) is een afdeling binnen het directoraat Onderwijs en Opleidingen van het LUMC. Het OEC ondersteunt en adviseert de onderwijs- en opleidingsafdelingen in brede zin met onderwijskundige expertise. Daarnaast verzorgt het OEC onderwijs met betrekking tot Communication in Science (schrijven en presenteren) en Medische Communicatie en Psychologie (communicatieve vaardigheden en medisch psychologische kennis). Ook verrichten wij onderzoek naar onderwijs. Op de afdeling werken veertig medewerkers en een aantal studentassistenten. Het team Medische Communicatie en Psychologie bestaat uit vijf medewerkers.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: Marchien de Mooij, manager, afdeling Onderwijs Expertise Centrum

e-mail: M.J.de_Mooij-Post@lumc.nl

Solliciteren