Dialyseverpleegkundige

Verpleegkundig & assisterend

Je functie

Heb jij de aantekening dialyseverpleegkundige op zak en wil je aan de slag in een dynamische en academische omgeving? Kom dan ons team op de afdeling Dialyse versterken!

In het kort

• Je kunt adequaat handelen in acute situaties en coördineert de zorg rondom de chronische patiënt
• Je kunt goed in teamverband werken
• Je vertaalt technologische medische ingrepen naar de praktijk
• Je werkt met een veelzijdige patiëntengroep, met verschillende behandeltechnieken naast de dialyse
• Je werkt mee aan het ontwikkelen van nieuwe behandelmethodes

Wat ga je doen?

Als dialyseverpleegkundige heb je intensief contact met onze patiënten die vaak een chronisch en gecompliceerd ziektebeeld hebben. Tijdens de dialysebehandeling ben jij het aanspreekpunt voor de patiënt en coördineer jij alle zorg die de patiënt op dat moment nodig heeft. Naast het uitvoeren van de verpleegtechnische vaardigheden, behoren voorlichting en psychosociale ondersteuning van de patiënt tot de werkzaamheden. Je coacht de patiënt in het behouden van zijn zelfstandigheid door de patiënt bij zijn behandeling te betrekken en hem te trainen in bijvoorbeeld het opbouwen van de machine. Naast het werk van hemodialyse en peritoneale dialyse word je getraind in plasmaferese en immunoadsorptie. Dit zijn specifieke aandachtsgebieden die het LUMC naast transplantatie aanbiedt op de Dialyse. Bovendien vinden in het LUMC veel speciale en nieuwe technologische medische ingrepen plaats vanwege de topklinische en topreferente zorg die wij bieden. Topreferente zorg vind je alleen in universitair medische centra en dat zorgt voor een continue impuls voor vernieuwing en ontwikkeling. Als verpleegkundige op de afdeling Dialyse heb je daar in de dagelijkse praktijk ook mee te maken: samen met je collega’s innoveer je mee met de ontwikkeling van nieuwe behandelmethodes en technologieën.

Wat vragen wij?

Je bent een enthousiaste verpleegkundige met een diploma mbo- of hbo-V op zak, aangevuld met de aantekening dialyseverpleegkundige. Bij voorkeur beschik je over minimaal één jaar werkervaring als dialyseverpleegkundige. Je functioneert zowel zelfstandig als in teamverband prima en bent stressbestendig. Je hebt een klantgerichte houding en gaat proactief te werk. Op de afdeling Dialyse krijg je te maken met veel verschillende apparatuur, dus het is belangrijk dat je affiniteit hebt met technische apparatuur. Tenslotte beschik je over empathisch vermogen en is het je doel om de patiëntenzorg te optimaliseren volgens de laatste ontwikkelingen en richtlijnen. Word jij onze nieuwe collega?

Meer informatie

Wil je vast online een kijkje nemen op de afdeling? Bekijk dan  hier  onze nieuwe afdelingsfilm. 

Naast Diana van Duijvenbode kan je ook contact opnemen met Nel Reurich, teamleider afdeling Dialyse 06-29386980. Het algemene nummer van de dialyse afdeling is 071-5261960.

Wij zijn doorlopend op zoek naar nieuwe collega's. Als je een dag wil meelopen ben je van harte welkom! Bel dan even voor een afspraak.

Voor de functie worden referenties opgevraagd.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Yvonne Schaareman

Yvonne Schaareman 

"Het is hier soms rennen en vliegen, maar vervelen doe je je nooit."

Je werkplek

Je komt te werken op de afdeling Dialyse in een team van circa 45 teamleden. We werken nauw samen met andere specialismen binnen de afdeling Nierziekten. We hebben vijftien stations voor chronische en acute dialysezorg in het LUMC en zes stations voor chronische dialyse in Katwijk. We werken volgens rooster overdag en in de avond, maar hebben geen nachtdiensten.

Carrière in het LUMC

Grensverleggend beter worden; dat is onze missie. Dit geldt niet alleen voor de zorg, maar ook voor onze medewerkers. Om te kunnen blijven leren en ontwikkelen bieden wij interne opleidingen en bijscholing aan. Daarnaast heb je recht op een eindejaarsuitkering, reiskostenvergoeding en sportbudget. Ook kun je gebruikmaken van onze aantrekkelijke fietsregeling en is het mogelijk om in je pauze heerlijk te eten in het bedrijfsrestaurant waar onze producten vers bereid worden.  

Contact: Diana van Duijvenbode, teamleider afdeling Dialyse
06-15907643

Solliciteren