Deskundige Infectiepreventie

Management & bedrijfsvoering

Je functie

We zijn opzoek naar een deskundige infectiepreventie. Weet je als deskundige infectiepreventie hoe je protocollen ontwikkelt en ook zorgt dat deze worden nageleefd? Ben je daarnaast communicatief vaardig en kun je makkelijk schakelen met collega’s van verschillende niveaus? Dan kunnen we jouw expertise goed gebruiken en maken we graag kennis met je!

In het kort

• Je beschikt over uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden en bent proactief ingesteld
• Je zet je graag in voor wetenschappelijk onderzoek en bent analytisch ingesteld
• Je hebt interesse in het verbeteren van werkprocessen, bent flexibel en kan goed prioriteren. Zowel in teamverband als zelfstandig kun jij je werk goed uitvoeren.
• Je hebt hbo Verpleegkundige opleiding afgerond of bezit over een WO-diploma Gezondheidswetenschappen of Biomedische Wetenschappen en hebt aantoonbare affiniteit met infectiepreventie
• Je bent in het bezit van een CZO erkend post-hbo diploma Deskundige Infectiepreventie of studeert binnenkort af

Wat ga je doen?

Als deskundige infectiepreventie adviseer je alle medewerkers van het LUMC op het gebied van infectiepreventie. Het gaat daarbij om het opsporen, registeren en analyseren van ziekenhuisinfecties en infectierisico’s. Je ontwikkelt en introduceert procedures en protocollen en je zorgt ervoor dat deze worden nageleefd. Ook neem je deel aan interne en externe besprekingen en volg je de ontwikkelingen binnen jouw vakgebied op de voet. Tijdens je werk schakel je veel tussen verschillende niveaus en worden je communicatieve vaardigheden keer op keer uitgedaagd.

Wat vragen wij?

Je hebt de CZO-opleiding opleiding tot deskundige infectiepreventie afgerond of rondt deze binnenkort af. Daarnaast heb je een HBO-diploma Verpleegkunde, HLO diploma richting microbiologie of een afgeronde WO-opleiding Biomedische- of Gezondheidswetenschappen. Je hebt aantoonbare interesse op het gebied van infectie(preventie). Zowel mondeling en schriftelijk beschik jij over adequate en effectieve communicatievaardigheden. Je bent gewend om hoogopgeleide medische professionals aan te spreken en te overtuigen. Problemen los je praktisch binnen de geldende normen op. Epidemiologische kennis en ervaring met SPSS strekt tot aanbeveling. Ook heb je interesse in onderzoek en het verbeteren van werkprocessen en gaat daarbij doortastend te werk. Tot slot zoeken wij iemand die prioriteiten kan stellen en zowel zelfstandig als in teamverband prima functioneert.

Meer informatie

Je werkt in een dienstverband van 32-36 uur per week. De proefperiode betreft 3 maanden met daarna, bij gebleken geschiktheid, een vaste aanstelling. Het salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring en bedraagt maximaal €4.370,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (schaal 9, CAO UMC). Voor meer informatie over de afdeling Medische Microbiologie kun je terecht op onze  website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Ellen Paauw

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

De Eenheid Infectiepreventie valt onder de klinische sectie van de afdeling Medische Microbiologie en wordt aangestuurd door een arts-microbioloog. Binnen het team zijn er een tweede arts-microbioloog en een internist-infectioloog werkzaam. De afdeling Medische Microbiologie maakt samen met de afdelingen Infectieziekten en Parasitologie deel uit van het Centrum voor Infectieziekten (LU-CID). De Eenheid Infectiepreventie houdt zich bezig met het voorkomen en bestrijden van ziekenhuisinfecties bij zowel patiënten als personeel. Je komt te werken in een gezellig, hardwerkend team waarin goede interne communicatie als belangrijk wordt gezien. Er heerst een open en eerlijke sfeer waarin duidelijk en kordaat met elkaar wordt gecommuniceerd. Als deskundige infectiepreventie in het LUMC werk je met een bijzondere patiëntenpopulatie, wat het werk spannend houdt. Daarnaast is er ook de mogelijkheid je in te zetten voor wetenschappelijk onderzoek.

Carrière in het LUMC

Grensverleggend beter worden; dat is onze missie. Dit geldt niet alleen voor de zorg, maar ook voor onze medewerkers. Om te kunnen blijven leren en ontwikkelen bieden wij interne opleidingen en bijscholing aan. Daarnaast heb je recht op een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantiegeld, fietsregeling en sportbudget. Ook kun je gebruikmaken van onze pensioenregeling bij het ABP, waarbij het LUMC maar liefst 70% van je pensioenpremie betaalt en je netto meer salaris over houdt.

Contact: dr. K.E. Veldkamp, senior medisch specialist, afdeling Medische Microbiologie
071 526 48 47
e-mail: K.E.Veldkamp@lumc.nl

Solliciteren