Datasteward Klinisch Onderzoek/ Research Datamanagement Specialist

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Weet jij als geen ander hoe belangrijk een goed opgebouwde database, FAIR-data en Open Science zijn voor klinisch wetenschappelijk onderzoek? Wil jij onderzoekers van het LUMC begeleiden bij alle facetten van datastewardship en datamanagement, zoals het opstellen van een datamanagementplan? Dan maken we graag kennis met jou!

In het kort

• Je gaat mee in de ontwikkelingen in het dynamische veld van datastewardship en vertaalt die naar de praktijk
• Je adviseert en ondersteunt onderzoekers en/of artsen over de implementatie van research datastewardship
• Je houdt van schakelen tussen verschillende werkzaamheden
• Je voelt je thuis in een omgeving waarin continue ontwikkeling centraal staat

Wat ga je doen?

Als datasteward dien je op de hoogte te zijn en blijven van zowel lokale als (inter)nationale ontwikkelingen binnen het dynamische veld van datastewardship en kun je deze vertalen naar de situatie binnen het LUMC. Je ondersteunt onderzoekers en/of artsen binnen het LUMC bij het integreren van alle facetten van datamanagement en datastewardship in hun wetenschappelijk onderzoek. Je gaat als datasteward graag de uitdaging aan om deze puzzel bij elk onderzoek op te lossen en de onderzoekers zo goed mogelijk op weg te helpen. Dit gebeurt zowel door één-op-één consultatie als door het geven van trainingen en/of academisch onderwijs. Als datasteward heb je kennis van studie design, data infrastructuur, de data life cycle, kwaliteitsbewaking, audit trail, metadatering, datamanagementplan, principes van FAIR data en Open Science, wet- en regelgeving (GRP, AVG) en medisch-ethische toetsing.

Wat vragen wij?

We zoeken een kandidaat met bij voorkeur een promotie in de (bio)medische wetenschappen of ander relevant vakgebied. Je hebt minimaal drie jaar ervaring als datasteward of in een soortgelijke functie waarbij je ervaring hebt met de vele facetten van datamanagement en -stewardship, waaronder het opstellen van datamanagementplannen. Je hebt kennis van de verschillende methoden van klinisch wetenschappelijk onderzoek, Good Research Practice (GRP) en relevante wet- en regelgeving. Je hebt een enthousiaste en proactieve houding, hebt goede communicatieve vaardigheden en bent flexibel. Je bent in staat om zowel goed samen te werken in teamverband alsook zelfstandig te werken. Andere persoonlijke competenties van belang bij deze functie zijn: plannen en organiseren, overtuigingskracht, visie ontwikkelen, netwerkvaardig en kwaliteitsgerichtheid. Ervaring met Castor, SPSS, R en SQL strekt tot de aanbeveling.

Meer informatie

Voor deze vacature vragen we referenties op.

Het salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring en bedraagt als starter maximaal € 4.200,- per maand bij een fulltime dienstverband (schaal 9, cao UMC). Als ervaren datasteward bedraagt het salaris maximaal € 4.615,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (schaal 10, cao UMC).

Als je solliciteert voor de sluitingsdatum kun je al eerder benaderd worden.

Je kunt ook contact opnemen met Judith Manniën, coördinator Datastewardship, telefoon 071 526 95 72.

Simone Cammel, informatieanalist

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

Je komt te werken bij de sectie ADM, onderdeel van de afdeling Biomedical Data Sciences. ADM is het kenniscentrum voor datastewardship voor klinisch wetenschappelijk onderzoek voor het LUMC. ADM ondersteunt onderzoekers bij alle facetten van datamanagement en datastewardship, via consultaties en trainingen, en verzorgt tevens het functioneel beheer van Castor EDC. Daarnaast is ADM partner van (inter)nationale projecten waarbij met andere systemen wordt gewerkt voor datamanagement. De rol van ADM binnen deze projecten is divers: van het opzetten van een database, implementeren van FAIR-data, tot het verzorgen van data-uitgiftes. De ontwikkelingen binnen datastewardship volgen elkaar snel op. Hier spelen we flexibel op in, wat betekent dat we een lerend en dynamisch team zijn.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.  

Karin van der Pal

Karin van der Pal, hoofd ADM, afdeling Biomedical Data Sciences
071 526 95 73

Solliciteren