Datamanager Heelkunde

Facilitair & ondersteunend

Je functie

Ben jij een zeer nauwkeurige datamanager en wil je graag ons klinisch wetenschappelijk onderzoek ondersteunen? Ben je op de hoogte van de geldende wet- en regelgeving? Heb je daarnaast kennis van data capture systemen én draai je je hand niet om voor administratieve werkzaamheden? Dan zijn we op zoek naar jou!

In het kort

• Je komt te werken bij het Clinical Research Center (CRC), dat onderdeel is van de afdeling Heelkunde
• Het CRC richt zich met name op onderzoek binnen de oncologie, zowel binnen als buiten de Heelkunde
• Je biedt als datamanager ondersteuning aan ons klinisch wetenschappelijk onderzoek, met name op het gebied van borst- en darmkanker
• De werkzaamheden bevatten taken binnen zowel lokaal als centraal datamanagement  
• Ook verricht je algemeen voorkomende administratieve werkzaamheden 

Wat ga je doen?

Samen met je collega’s werk jij mee aan klinisch wetenschappelijk onderzoek. Als datamanager interpreteer je data uit medische dossiers en voer je die in verschillende data capture systemen in. Je controleert de gegevens en de (eventueel op papier) binnengekomen data. Binnen jouw rol ben je de contactpersoon voor verschillende onderzoeken en ben jij de aangewezen persoon om de voortgang in de gaten te houden en hier tijdig over te informeren. Al je werkzaamheden voer je uit volgens de geldende wet- en regelgeving.

Wat vragen wij?

Wij zijn op zoek naar een zelfstandige collega die beschikt over hbo-werk- en denkniveau met een achtergrond in een (para)medische richting. Je hebt kennis van MS Office en kennis van SPSS is een pre. Ook heb je kennis van databasesystemen, bij voorkeur Castor. Het is een pre als je daarnaast ook geregistreerd bent bij de NVvOD als lokaal of centraal oncologie datamanager en GCP-geschoold bent. Je werkt nauwkeurig en beschikt over goede communicatieve vaardigheden. Binnen ons onderzoeksterrein vervul je als datamanager een essentiële rol. Goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden van zowel de Nederlandse als Engelse taal zijn daarom vereist.

Meer informatie

Wij zoeken een collega die minimaal vier dagen per week beschikbaar is, waarbij je in ieder geval de maandag werkt. In eerste instantie krijg je een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar met uitzicht op verlenging.

De startdatum van deze functie is 1 september 2021. De sollicitatiegesprekken vinden plaats in week 25.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.  

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

Je komt te werken bij CRC, een leuk team van acht medewerkers, dat onderdeel is van de afdeling Heelkunde. Het CRC coördineert (inter)nationale gerandomiseerde klinische trials en ondersteunt lokale en landelijke onderzoeksregistraties. Ook wordt  statistische-  en projectondersteuning geboden. Het CRC-team bestaat uit (senior) datamanagers, monitors, researchverpleegkundigen en een hoofd. We werken in nauw overleg met (arts-)onderzoekers en projectleiders. Wegens pensionering van een datamanager komt deze positie vrij.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert je bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken. Op termijn is doorgroei naar de functie van senior datamanager of monitor mogelijk.

Contact: Elma Meershoek, hoofd Clinical Research Center
071-526 35 00

Solliciteren