Data Steward

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Weet jij als geen ander hoe belangrijk een goed opgebouwde database is voor klinisch wetenschappelijk onderzoek? Wil jij onderzoekers van het LUMC begeleiden bij alle facetten van data stewardship en datamanagement, zoals het opstellen van een datamanagementplan? Dan maken we graag kennis met jou!

In het kort

• Je zet data-infrastructuren op voor klinisch wetenschappelijk onderzoek
• Je adviseert onderzoekers over de implementatie van research data stewardship
• Je houdt van schakelen tussen verschillende werkzaamheden
• Je voelt je thuis in een omgeving waarin continue ontwikkeling centraal staat

Wat ga je doen?

Als data steward vervul je twee belangrijke taken binnen het klinisch wetenschappelijk onderzoek: enerzijds werk je aan het opzetten en onderhouden van data-infrastructuren, anderzijds heb je een consulterende rol op het gebied van research data stewardship. Voor het verzamelen, opslaan en beheren van klinische data wordt in het LUMC gebruik gemaakt van Castor. Je wordt in Castor ingewerkt, om zelfstandig databases te kunnen bouwen voor klinisch wetenschappelijk onderzoek en om deze kennis over te dragen aan onderzoekers. Daarnaast is de sectie Advanced Data Management (ADM) partner van (inter)nationale projecten waarbij met andere systemen wordt gewerkt voor datamanagement. De rol van ADM binnen deze projecten is divers: van het opzetten van een database, implementeren van FAIR-data, tot het verzorgen van data-uitgifte. De consultatievragen zijn breed van aard en omvatten onder andere vragen met betrekking tot het waarborgen van GRP, privacy, het schrijven van een datamanagementplan en het kiezen van een passende databasestructuur voor de onderzoeksopzet. Je gaat als data steward graag de uitdaging aan om deze puzzel bij elk onderzoek op te lossen en de onderzoekers zo goed mogelijk op weg te helpen. Dit gebeurt zowel door één-op-één consultatie als door het geven van trainingen en/of academisch onderwijs.

Wat vragen wij?

We zoeken een kandidaat met bij voorkeur een promotie of masteropleiding in de (bio)medische wetenschappen of ander relevant vakgebied. Je hebt minimaal drie jaar ervaring als data steward of in een soortgelijke functie waarbij je ervaring hebt met het opzetten van databases voor (klinisch) wetenschappelijk onderzoek. Je hebt kennis van de verschillende methoden van klinisch wetenschappelijk onderzoek, Good Research Practice (GRP) en relevante wet- en regelgeving. Je hebt goede communicatieve vaardigheden en bent flexibel. Je bent in staat om zowel goed samen te werken in teamverband alsook zelfstandig te werken.

Meer informatie

Voor deze vacature worden referenties opgevraagd.
Het salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring en bedraagt als starter maximaal € 4.078,- per maand bij een fulltime dienstverband (schaal 9, cao UMC). Als ervaren data steward bedraagt het salaris maximaal € 4.481,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (schaal 10, cao UMC).  

Simone Cammel, informatieanalist

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

Je komt te werken bij de sectie ADM, onderdeel van de afdeling Biomedical Data Sciences. ADM is het kenniscentrum voor data stewardship voor klinisch wetenschappelijk onderzoek voor het LUMC en verzorgt het functioneel beheer van Castor. De ontwikkelingen binnen data stewardship volgen elkaar snel op. Hier spelen we flexibel op in, wat betekent dat we een lerend en dynamisch team zijn.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.  

Karin van der Pal

Contact: Karin van der Pal, hoofd ADM, afdeling Biomedical Data Sciences of Judith Mannien, Coördinator Datastewardship
071 526 95 73

Solliciteren