Clinical Trial Coördinator Infectieziekten

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Ben jij graag de spil in het web van klinische studies? Heb jij ervaring met het coördineren van wetenschappelijk onderzoek en ken je de regelgeving? Ben jij een echte teamspeler met groot verantwoordelijkheidsgevoel? En vind jij infectieziekten interessant of heb jij een passie voor de ontwikkeling van nieuwe vaccins en geneesmiddelen? Dan ben jij misschien wel de klinische studiecoördinator die wie zoeken!    

In het kort

• Je werkt in een dynamische academische omgeving, je coördineert de activiteiten binnen een sterk interdisciplinair team
• Je denkt mee over de opzet van klinische studies en helpt mee met het schrijven van klinische studie dossiers en patiënteninformatie
• Je werkt het klinisch studie protocol uit naar een praktisch werkplan en draagt zorg voor een gestroomlijnde uitvoering in samenwerking met het onderzoeksteam
• Je hebt ervaring met het uitvoeren en bij voorkeur coördineren van klinische studies

Wat ga je doen?

Voor diverse klinische studies zijn wij opzoek naar een clinical trial coördinator. Je hebt ervaring met klinisch onderzoek en bij voorkeur ook in de coördinerende rol. Je ondersteunt bij het schrijven van het klinische onderzoeksdossier, je coördineert het volgen van de deelnemers, het plannen van klinische studiebezoeken en het afstemmen met de verschillende afdelingen binnen het LUMC. Ook biedt je ondersteuning aan bij het schrijven en onderhouden van het onderzoeksdossier, controleer je de juistheid, volledigheid, betrouwbaarheid en kwaliteit van de verzamelde onderzoeksgegevens en coördineer je de uitvoering van klinische onderzoeksactiviteiten. Daarnaast onderhoud je contact met de monitor en het management en bespreek je met hun de actiepunten. Je ziet er op toe dat trials uitgevoerd worden in overeenstemming met het protocol/amendement en houdt hier ook rekening mee met ICH GCP en de SOP’s. Tot slot controleer je de navolging van de maatregelen die de veiligheid van de studie-deelnemers garandeert, denk aan gegevensbescherming en hun welzijn. Kortom, zonder jou als klinische trial coördinator kunnen we geen wetenschappelijk onderzoek doen!

Wat vragen wij?

Je hebt ervaring met klinisch onderzoek in de coördinerende rol. Je bent gedreven, hardwerkend en efficiënt. Als Clinical Trial Coördinator werk je nauw samen met de onderzoeksverpleegkundigen, promovendi en artsen, de laboratoria en de financiële staf. Uitstekende communicatieve vaardigheden zijn daarom belangrijk. Je beschikt daarnaast over een oplossingsgerichte mentaliteit en je gaat nieuwe uitdagingen met nauwkeurigheid en creativiteit aan. Zelfstandigheid, oog voor detail en aanpassingsvermogen zijn een vereiste. Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse (wetenschappelijke) taal.

Meer informatie

Je krijgt in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor een jaar met uitzicht op verlenging.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.  

Ellen Paauw

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

Het Leiden University Center of Infectious Diseases (LU-CID) bestaat uit een diverse groep wetenschappers, technici, clinici, onderzoeksverpleegkundigen en studenten die onderzoek doen binnen de Infectieziekten. De afdelingen Infectieziekten en Medische Microbiologie werken in dit LU-CID samen aan diverse innovatieve projecten. Door de academische setting en de centrale ligging in het Leiden Bioscience Park, is het LU-CID een excellentieknooppunt dat patiënten en de industrie aantrekt om kwalitatief hoogstaand translationeel onderzoek uit te voeren. De beschikbaarheid van geavanceerde wetenschappelijke technieken, variërend van fundamentele immunologie tot toegepaste diagnostiek, maakt verbinding tussen preklinisch onderzoek en klinische toepassingen mogelijk. Zo is er een track record van nieuwe vaccins en geneesmiddelen dia via het LU-CID hun weg naar de kliniek hebben gevonden.

Carrière in het LUMC

Grensverleggend beter worden; dat is onze missie. Dit geldt niet alleen voor de zorg, maar ook voor onze medewerkers. Om te kunnen blijven leren en ontwikkelen bieden wij interne opleidingen en bijscholing aan. Daarnaast heb je recht op een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantiegeld, fietsregeling en sportbudget. Ook kun je gebruikmaken van onze pensioenregeling bij het ABP, waarbij het LUMC maar liefst 70% van je pensioenpremie betaalt en je netto meer salaris over houdt.

Contact: Mw. Dr. Anna Roukens, internist-infectioloog, afdeling Infectieziekten LUMC
071 529 76 83
e-mail a.h.e.roukens@lumc.nl

Solliciteren