Arts-onderzoeker Reumatologie

Medisch & klinisch

Je functie

Ben jij op zoek naar een uitdagende onderzoekspositie binnen een toonaangevend academisch medisch centrum? Heb jij affiniteit met de afdeling Reumatologie en wil jij bijdragen aan de voortgang van een klinisch wetenschappelijk onderzoek? Dan zijn wij op zoek naar jou!

In het kort

• Je analyseert onderzoeksgegevens en rapporteert de uitslagen in wetenschappelijke tijdschriften en op congressen
• Je werkt nauw samen met radiologen, engineers en basaal wetenschappers
• Je hebt contact met artsen en patiënten over de achtergrond en inhoud van het onderzoek
• Je hebt uitstekende beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal (in woord en geschrift)

Wat ga je doen?

Als arts-onderzoeker op de afdeling Reumatologie ben je verantwoordelijk voor de opzet en voortgang van klinisch wetenschappelijk onderzoek. Je gaat bijdragen aan lopende onderzoeken naar de vroeg herkenning van artritis binnen het Early Arthritis en Clinically Suspect Arthralgia cohort. Het promotieonderzoek betreft reumatoïde artritis (RA). De uitdaging waar we aan werken is zo vroeg en gericht mogelijk ingrijpen, zodat de ziekte niet meer chronisch wordt. Om dit te bereiken, is het nodig om de patiënten al te kunnen identificeren bij de eerste ziekte presentatie. Daarnaast is het nodig te begrijpen welke mechanismen ten grondslag liggen aan de chroniciteit. Beide vragen zijn doel van dit onderzoeksproject. Binnen de genoemde cohorten zijn de laatste jaren veel data verzameld. Je analyseert de onderzoeksgegevens (klinische, functionele en imaging data) en rapporteert de uitslagen in wetenschappelijke tijdschriften en op congressen. Ook heb je contact met artsen en patiënten over de achtergrond en inhoud van het onderzoek. Binnen de afdeling Reumatologie wordt promotieonderzoek gezien als een ideale mogelijkheid om in te stromen bij de opleiding tot Reumatoloog.

Wat vragen wij?

Je bent een enthousiaste dokter die affiniteit heeft met epidemiologisch onderzoek. Gemaakte MRIs wil je graag beoordelen, verzamelde data wil je integreren en bijdragen aan het vervolgen van de patiënten in onze cohorten wekt jouw interesse. Daarnaast ben je een teamspeler met goede contactuele eigenschappen en kan je je goed uitdrukken zowel Nederlands als Engels in woord en geschrift.

Meer informatie

De startdatum voor deze vacature is 1 oktober 2022.

Je werkt in een dienstverband van 36 uur per week en krijgt een aanstelling voor de duur van een promotietraject van drie jaar.

Afhankelijk van je achtergrond word je als arts-onderzoeker ingeschaald. Als arts-onderzoeker bedraagt je salaris minimaal €3.047,- en maximaal € 4.800,- (schaal 10, CAO UMC). Deze bedragen zijn op basis van een fulltime dienstverband.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Franca Witjas, PhD-kandidaat

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan hier de verhalen van onze LUMC-collega's

Je werkplek

De afdeling Reumatologie is een topreferentiecentrum voor patiënten met acute en chronische gewrichtsziekten en auto-immuunziekten. Wij combineren persoonlijke zorg voor onze patiënten met wetenschappelijk onderzoek om deze zorg te blijven verbeteren. Door de Europese Reumatologievereniging (EULAR) is de afdeling als ‘center of excellence’ aangewezen, en het Center for World University Rankings plaatste de afdeling op nummer één. Het is een dynamische en ambitieuze afdeling met veel aandacht voor ontwikkeling van medewerkers. Je werkt samen met stafleden, assistenten in opleiding tot reumatoloog, verpleegkundigen, de onderzoekscoördinator, het datacentrum, de secretaresses en met andere promovendi die (klinisch en translationeel) wetenschappelijk onderzoek uitvoeren. Je neemt deel aan wekelijkse overlegmomenten en besprekingen van zowel wetenschappelijke als patiëntgebonden activiteiten, met stafleden, arts-assistenten en promovendi. De afdeling Reumatologie bestaat uit verschillende subafdelingen waaronder een grote polikliniek, de afdeling Reumatologie Ambulante Zorg, voor uitgebreidere diagnostiek en zorg(paden) voor patiënten met diverse reumatologische aandoeningen, en het wetenschappelijk laboratorium. Er wordt in teamverband nauw samengewerkt met basaal wetenschappers, radiologen en engineers (die met machine learning MRI beelden analyseren). Je komt in een team met andere arts-onderzoekers te werken die aan vergelijkbare onderzoeken bezig zijn, zowel in het LUMC als in het Erasmus MC. Je begeleiders zijn een post doc en prof dr A van der Helm – van Mil.

Carrière in het LUMC

Grensverleggend beter worden; dat is onze missie. Dit geldt niet alleen voor de zorg, maar ook voor onze medewerkers. Om te kunnen blijven leren en ontwikkelen bieden wij interne opleidingen en bijscholing aan. Daarnaast heb je recht op een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantiegeld, fietsregeling en sportbudget. Ook kun je gebruikmaken van onze pensioenregeling bij het ABP, waarbij het LUMC maar liefst 70% van je pensioenpremie betaalt en je netto meer salaris over houdt.

Contact: prof.dr. A.H.M. van der Helm-van Mil, afdeling Reumatologie,
071 526 34 23
e-mail a.h.m.van_der_helm@lumc.nl

Solliciteren