Arts-Onderzoeker Radiotherapie

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste en ambitieuze arts-onderzoeker voor de afdeling Radiotherapie. Ben je geïnteresseerd in geneeskunde en informatica, en heb je een analytisch en creatief denkvermogen? Dan hebben wij de positie voor jou!

In het kort

• Je werkt aan het AUTOPT project in samenwerking met het ErasmusMC
• Jij gebruikt iCycle software om klinische wensen naar automatische planningen te vertalen
• Je bent in het bezit van een MSc-diploma Technische Geneeskunde of Biomedical Engineering

Wat ga je doen?

Het AUTOPT project is een project waarbij automatische radiotherapie protonen treatment planningen van hoge kwaliteit worden gemaakt met behulp van vooraf gestelde klinische criteria. Het project is een samenwerking van ErasmusMC (prof. Dr. Ben Heijmen) en LUMC (prof. Dr. Coen Rasch) in samenwerking met HollandPTC. De afdeling Radiotherapie van het LUMC is de hoofdstandplaats van deze vacature, met een gastaanstelling in HollandPTC en ErasmusMC. Protonen radiotherapie is veelbelovend in vergelijking met conventionele fotonenbestraling. Protonen radiotherapie is echter ook gevoeliger voor dag tot dag variaties van de bestraalde patiënt. Om de voordelen van protonen bestraling optimaal te benutten is een regelmatige aanpassing van de bestraling aan de veranderende situatie gewenst. Dit kost echter veel tijd. Het doel van het AUTOPT project is de handmatige aanpassingen te vervangen met hoge kwaliteit, robuuste, automatische planningen. Jij gaat in samenwerking met de orgaanspecialist-radiotherapeuten en met behulp van iCycle software de vertaalslag van klinische wensen (multipele Dosis-Volume parameters, landelijke indicatie protocollen) naar concrete getalsmatige optimalisatie. Hiervoor maak je een specifiek ontworpen interface. Je werkt nauw samen met een PhD-kandidaat in ErasmusMC (olv prof. B. Heijmen) met een bèta-achtergrond. Je aanstelling rond je af met een promotie.

Wat vragen wij?

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste en ambitieuze arts-onderzoeker met aantoonbare interesse in geneeskunde en/of informatica. Je bent daarbij in het bezit van een MSc-diploma Technische Geneeskunde of Biomedical Engineering. Je beschikt over een uitstekend analytisch en creatief denkvermogen en kunt goed organiseren. Je bent efficiënt, nauwkeurig en in staat gestructureerd tot succesvolle resultaten te komen. Je hebt sterke communicatieve vaardigheden, bent collegiaal en kunt anderen enthousiasmeren. Tot slot ben je in staat zelfstandig te werken, maar functioneer je daarnaast ook voortreffelijk in een multidisciplinair team.

Meer informatie

Je salaris bedraagt op basis van je opleiding en ervaring minimaal € 2.911,- en maximaal € 4.615,- bruto per maand op fulltime basis (schaal 10, CAO UMC).

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.  

Willianne Sijtema

"Door het werk dat we doen, hebben we een heel hecht team."

Je werkplek

De primaire doelstelling van de afdeling Radiotherapie is het leveren van optimale patiëntenzorg. Daarnaast wordt een wetenschappelijk leidende rol, nationaal en internationaal, nagestreefd met nadruk op de onderzoeksgebieden: endometriumcarcinoom, rectumcarcinomen, palliatieve zorg en kwaliteit van leven van kankerpatiënten. Holland PTC is een samenwerkingsverband voor protonen in de regio van de universiteiten van Rotterdam, Leiden en Delft.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: prof. dr. Coen Rasch, afdelingshoofd Radiotherapie, telefoon 071 526 29 47

E-mail: c.r.n.rasch@lumc.nl

Solliciteren