Arts-onderzoeker/ PhD-kandidaat Nierziekten

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Wil jij de spil zijn in baanbrekend klinisch-immunologisch onderzoek naar de implementatie van nieuwe behandelingen voor patiënten met renale auto-immuunziekten? Dan bieden wij een arts-onderzoeker of PhD-kandidaat een unieke kans om deel te nemen aan een nieuw, translationeel onderzoeksproject

In het kort

• Je doet onderzoek naar het personaliseren van innovatie behandelstrategieën
• Hierbij kijk je naar de effectiviteit en onderliggende werkingsmechanismen
• Je bent de spil in het translationeel onderzoek van ‘bench-to-bedside’
• Je hebt een masteropleiding Geneeskunde afgerond en je hebt ervaring met laboratoriumonderzoek

Wat ga je doen?

De afdeling Nierziekten is op zoek naar een arts-onderzoeker/ PhD-kandidaat voor een uitdagend onderzoeksproject. Je doet onderzoek naar het personaliseren van innovatieve behandelstrategieën voor en het vervolgen van patiënten met een ernstige vorm van auto-immuungemedieerde glomerulonefritis in het kader van systemische lupus erytematosus (SLE) of ANCA-geassocieerde vasculitus (AAV). Zowel voor SLE als AAV patiënten doen wij translationeel onderzoek naar de effectiviteit en onderliggend werkingsmechanisme van nieuwe behandelstrategieën. Daarnaast onderzoeken we de implementatie van technologische applicaties en artificial intelligence om de begeleiding van de complexe zorg en de immunomonitoring van deze patiëntengroep te verbeteren. Het ultieme doel is om met deze innovaties de behandeling en follow-up van SLE en AAV patiënten verder te personaliseren. Als arts-onderzoeker/ PhD-kandidaat ben je de spil in het translationeel onderzoek van ‘bench-to-bedside’: je draagt verantwoordelijkheid voor de werving, selectie en monitoring van patiënten die in aanmerking komen voor nieuwe behandelstrategieën en innovatieve monitoring. Je draagt zorg voor documentatie, rapportage en logistieke supervisie van het klinisch onderzoek. Daarnaast verricht je experimenten in het laboratorium om de effecten van deze nieuwe behandelingen te monitoren met behulp van verkregen patiëntmateriaal.

Wat vragen wij?

Voor dit onderzoek zijn wij op zoek naar een gepassioneerde collega die een masteropleiding Geneeskunde heeft afgerond en ervaring heeft met laboratoriumonderzoek. Je hebt de ambitie om internist te worden en wilt graag promoveren. Je belangstelling voor en ervaring met klinisch wetenschappelijk onderzoek zijn aantoonbaar. Daarnaast beschik je over uitstekende contactuele en organisatorische eigenschappen en ben je een echte teamspeler. Je beheerst de Engelse taal op hoog wetenschappelijk niveau, zowel verbaal als schriftelijk. Een biomedische vooropleiding is een pre, evenals aantoonbare ervaring met patiëntgebonden, translationeel, multidisciplinair onderzoek en statistische analyses en rapportages met R (en Rstudio). Nauwkeurig en zelfstandig werken zijn jouw tweede natuur en je hebt een sterk verantwoordelijkheidsgevoel.

Meer informatie

Afhankelijk van je achtergrond word je als PhD-kandidaat of arts-onderzoeker ingeschaald. Als PhD-kandidaat betekent dit een salaris van € 2.495,- in het eerste jaar en €3.196,- in het laatste jaar (schaal Pro). Als arts-onderzoeker bedraagt je salaris minimaal €2.911,- en maximaal € 4.615,- (schaal 10, CAO UMC). Deze bedragen zijn op basis van een fulltime dienstverband.

Je wordt aangemeld bij de LUMC Graduate School waar je de mogelijkheden krijgt om een volwaardige academische scholing te volgen. Denk daarbij aan na- en bijscholing, cursussen en deelname aan (inter-)nationale congressen in jouw onderzoeksgebied.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

Het LUMC is een centrum van medische vernieuwing, dat de patiëntenzorg wil verbeteren door internationaal vooraanstaand onderzoek. We werken daarbij patiëntveilig en gastvrij. De afdeling Nierziekten verricht wetenschappelijk onderzoek op zowel klinisch als basaal experimenteel gebied. Doel van de afdeling is een directe bijdrage te leveren aan topreferente zorg, met wetenschappelijk onderzoek dat toepasbaar is in de klinische praktijk. Binnen de afdeling is veel ervaring op het gebied van klinische immunologie. Tijdens dit onderzoek werk je in een multidisciplinair team van internist-nefrologen, internist-reumatologen, verpleegkundigen en biomedische onderzoekers. Bovendien maak je deel uit van een (inter-)nationaal samenwerkingsverband op het gebied van je onderzoek.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: dr. Onno Teng, internist-nefroloog, afdeling Nierziekten
071 526 21 48
y.k.o.teng@lumc.nl

Solliciteren