Arts-onderzoeker Obstetrie en Gynaecologie

Medisch & klinisch

Je functie

Het LUMC zoekt een gemotiveerde arts-onderzoeker voor een gerandomiseerd multicenter onderzoek naar het effect van prednison bij herhaalde miskramen. Heb je een academische achtergrond en interesse in een uitdagende onderzoeksmogelijkheid? Dan zijn wij op zoek naar jou!

In het kort

• Er wordt onderzocht of vrouwen met herhaalde miskramen een grotere kans hebben op een levend geboren kind als ze in het eerste trimester van de zwangerschap worden behandeld met prednison.
• De PREMI-studie zal nieuwe belangrijke resultaten opleveren die de zorg voor koppels met herhaalde miskramen kan veranderen
• Je werkt samen met andere PhD-kandidaten in een prettige en open sfeer
• Er is ruimte om jezelf te ontwikkelen op onderwijskundig en methodologisch vlak 

Wat ga je doen?

Herhaalde miskramen komen voor bij 3 op de 100 koppels met een kinderwens en de oorzaak is vaak onduidelijk. Mogelijk speelt het maternale afweersysteem een rol en zou prednison een gunstig effect hebben op deze zwangerschappen. Eerdere studies naar het effect van prednison zijn echter klein of van slechte kwaliteit. Er is recent een ZonMW Goed Gebruik Geneesmiddelen aanvraag goedgekeurd, voor het doen van een multicenter randomized controlled trial naar het effect van prednison. Met deze subsidie wordt onderzocht of vrouwen met herhaalde miskramen een grotere kans hebben op een levend geboren kind als ze in het eerste trimester van de zwangerschap worden behandeld met prednison. Deze PREMI-studie zal plaatsvinden in 10 ziekenhuizen in heel Nederland. Het zal nieuwe belangrijke resultaten opleveren, die de zorg voor koppels met herhaalde miskramen kan veranderen.

Wat vragen wij?

We zoeken een enthousiaste onderzoeker met de ambitie zich wetenschappelijk te ontwikkelen en te promoveren. Je hebt aantoonbaar belangstelling voor en bij voorkeur ervaring met wetenschappelijk onderzoek. Je kunt goed zelfstandig werken en bent proactief. Je hebt uitstekende communicatieve en organisatorische eigenschappen en heb je affiniteit met het werken met databestanden. Daarnaast beschik je over een (bijna) afgeronde academische opleiding in Geneeskunde en heb je interesse in de gynaecologie. Klinische ervaring in de gynaecologie strekt tot de aanbevelingen. Ook beschik je over mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse en Engelse taal op wetenschappelijk niveau. Je bent bereid deze functie voor totaal 3 jaar te vervullen en af te ronden met een promotie.

Meer informatie

Als arts-onderzoeker bedraagt je salaris minimaal € 3.047 ,- en maximaal € 4.800,- (schaal 10, CAO UMC). Deze bedragen zijn op basis van een fulltime dienstverband.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. .

Franca Witjas, PhD-kandidaat

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan hier de verhalen van onze LUMC-collega's

Je werkplek

Je komt te werken bij de afdeling Obstetrie en Gynaecologie. Herhaalde miskramen onderzoek is een van de speerpunten van de afdeling. Je werkt samen met andere PhD-kandidaten in een prettige en open sfeer en er is ruimte om jezelf te ontwikkelen op onderwijskundig en methodologisch vlak. In dit project wordt nauw samengewerkt met ziekenhuizen in Nederland. dr. Lisa Lashley en dr. Marie-Louise van der Hoorn zijn je copromotoren, prof. Jan van Lith is promotor. Zij hebben ervaring in het begeleiden van promovendi en zijn experts in het verrichten van herhaalde miskramen zorg.

Carrière in het LUMC

Grensverleggend beter worden; dat is onze missie. Dit geldt niet alleen voor de zorg, maar ook voor onze medewerkers. Om te kunnen blijven leren en ontwikkelen bieden wij interne opleidingen en bijscholing aan. Daarnaast heb je recht op een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantiegeld, fietsregeling en sportbudget. Ook kun je gebruikmaken van onze pensioenregeling bij het ABP, waarbij het LUMC maar liefst 70% van je pensioenpremie betaalt en je netto meer salaris over houdt.

Contact: dr. Marie-Louise van der Hoorn, Gynaecoloog-perinatoloog, afdeling Obstetrie en Gynaecologie
071 520 00 00
E-mail: mlpvanderhoorn@lumc.nl

Solliciteren