Arts-onderzoeker MRI-onderzoek Duchenne-Spierdystrofie

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Wil jij als arts-onderzoeker of technisch geneeskundige bijdragen aan onderzoek naar therapie ontwikkeling bij patiënten met Duchenne-spierdystrofie? Patiënten met deze aandoening hebben geen dystrofine-eiwit in de spieren waardoor er ernstige spierzwakte ontstaat. Jij gaat met behulp van geavanceerde MRI-technieken en functionele data het natuurlijk beloop van de armspieren in kaart brengen. We plannen tevens een klinische trial met geavanceerde genetische technieken voor het behoud van armfunctie. Kom jij ons team versterken?

In het kort

• Je draagt bij aan onderzoek op het gebied van Duchenne-spierdystrofie
• Je werft de kandidaten voor het onderzoek, voert zelfstandig MRI-scans en functietesten uit en verzorgt de analyse van de data
• Je werkt nauw samen met de afdelingen Radiologie, Anatomie en Humane Genetica
• Je neemt deel aan (inter)nationale congressen en presenteert hier je data
• Je rondt het werk af in de vorm van een proefschrift

Wat ga je doen?

Als arts-onderzoeker of technische geneeskundige bij de afdeling Neurologie ga je onderzoek doen bij patiënten met Duchenne-spierdystrofie, waarbij je in detail kijkt naar het natuurlijk beloop van deze ziekte. Hierbij maak je gebruik van longitudinaal kwantitatief MRI-onderzoek van de armspieren ter voorbereiding op een klinische trial. Je werk bestaat uit het includeren van patiënten, het maken van de MRI-scans bij de deelnemers en metingen van de spierfunctie gedurende meerdere jaren. Je analyseert deze data en speelt een essentiële rol bij de voorbereiding op een klinische trial bij deze populatie. Dit doe je onder andere in overleg met patiëntvertegenwoordigers en instanties zoals de EMA en de CCMO die gaan over de toelating van geneesmiddelen over de toepasbaarheid van de uitkomstmaten. Indien het past binnen de duur van de aanstelling, speel je uiteraard ook een sleutelrol bij de uitvoer en analyse van deze trial. Tenslotte neem je deel aan nationale en internationale congressen door presentatie van de data aan de hand van posters en mondelinge presentaties.

Wat vragen wij?

Wij zijn op zoek naar een gedreven arts-onderzoeker of technisch geneeskundige met affiniteit voor spierziekten bij kinderen en jongvolwassenen en de technische aspecten van MRI-onderzoek. Uitstekende communicatieve vaardigheden en enthousiasme voor multidisciplinaire samenwerking zijn essentieel. Je kunt zelfstandig werken en hebt interesse in het opzetten en uitvoeren van kwantitatieve MRI- en functionele testen bij kinderen met een spierziekte.  Klinische ervaring met de neurologie is daarom wenselijk maar niet noodzakelijk. Je bent sociaal, communicatief en flexibel. Met vriendelijkheid en volharding weet je onze deelnemers optimaal te begeleiden tijdens alle metingen. Het onderzoeksteam is internationaal en een goede beheersing van het Engels, zowel in schrift als mondeling, is belangrijk. Omdat er direct met patiënten gecommuniceerd wordt is goede beheersing van de Nederlandse taal, zowel in schrift als mondeling vereist.

Meer informatie

Je stelt samen met je promotor het onderzoeksprotocol vast. Je voert het onderzoek uit en evalueert de resultaten uitgebreid. Het hele promotietraject rond je af in de vorm van een proefschrift. Je krijgt een dienstverband ter vervaardiging van een proefschrift voor de duur van de arbeidsovereenkomst, met een maximum van vier jaar. Als arts-onderzoeker bedraagt je salaris minimaal € 2.986,- en maximaal € 4.707,- (schaal 10, CAO UMC). Deze bedragen zijn op basis van een fulltime dienstverband.

Voor deze vacature kunnen referenties worden opgevraagd.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Franca Witjas, PhD-kandidaat

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan hier de verhalen van onze LUMC-collega's

Je werkplek

Het project is een samenwerking tussen de afdelingen Radiologie, Neurologie, Anatomie en Humane Genetica van het LUMC. Duchenne- en Becker-spierdystrofie zijn onze speerpunten zowel op gebied van topreferentiële multidisciplinaire zorg als wetenschap. Er is een langlopende samenwerking met de genoemde afdelingen op gebied van translationeel onderzoek. Je komt te werken binnen de hechte neuromusculaire groep van het LUMC. Deze groep kenmerkt zich door een open sfeer en goede samenwerking. Hierbij helpen we elkaar bij de uitvoering van klinische trials en patiëntgebonden onderzoek.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.  

Contact: Erik Niks, (kinder)neuroloog of Hermien Kan, associate professor Radiologie
071 - 526 21 97

Solliciteren