Arts-onderzoeker / Internist in Opleiding Medische Oncologie

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Wij zoeken een enthousiaste arts-onderzoekers / internist in opleiding die de DRUP-studie voor de komende drie jaar verder vorm wil geven. Binnen het onderzoek heb je daarbij een coördinerende rol en je onderzoek zal leiden tot een promotie. Je doet dit in samenwerking met vier andere arts-onderzoekers die reeds gestart zijn met hun promotieonderzoek binnen de DRUP.

In het kort

• De DRUP-studie is een klinische studie waarin kleine groepjes patiënten met uitgezaaide kanker worden behandeld op basis van het – voor hun kankertype - zeldzame tumor-DNA-profiel
• Je werkt zowel in het LUMC (50%) als in het Antoni van Leeuwenhoek (50%)
• De promotie vindt plaats aan de Universiteit Leiden

Wat ga je doen?

In september 2016 is in Nederland, in samenwerking met meer dan 35 ziekenhuizen, de DRUP-studie gestart: een wereldwijd unieke klinische studie, waarin kleine groepjes patiënten met uitgezaaide kanker worden behandeld op basis van het – voor hun kankertype - zeldzame tumor-DNA-profiel. De behandeling bestaat uit verschillende reeds bestaande – targeted - geneesmiddelen, die al geregistreerd zijn voor andere kankersoorten waarbij een dergelijk DNA-profiel vaker voorkomt. Er zijn in deze studie meer dan 30 middelen beschikbaar om op basis van een DNA-profiel patiënten in studieverband te behandelen. Als er voor een patiënt een passend medicijn is gevonden, dan begint het klinische gedeelte van de studie. Patiënten worden in cohorten behandeld, welke gedefinieerd worden door één tumortype, één DNA-profiel en één behandeling. In een cohort zullen eerst acht patiënten behandeld worden. Indien bemoedigende eerste resultaten zijn behaald bij deze acht patiënten, wordt dit verder uitgebreid naar 24 patiënten. Er zijn inmiddels meer dan 1000 patiënten behandeld binnen de studie. Het aantal beschikbare medicijnen voor verschillende indicaties neemt steeds verder toe en het onderzoek zal de komende jaren, ook in een Europese samenwerking, verder worden uitgebouwd.

Wat vragen wij?

De arts-onderzoeker / internist in opleiding die wij zoeken heeft het artsexamen afgelegd en bij voorkeur enige klinische ervaring. Je hebt affiniteit met (moleculaire) oncologie en onderzoek en enthousiasme voor samenwerking in multidisciplinaire setting. Je bent bereid om zowel in Leiden (LUMC) als in Amsterdam (NKI-Antoni van Leeuwenhoek) onderzoek te doen en de promotie vervolgens af te ronden aan de Universiteit Leiden. Tot slot beschik je over uitstekende organisatorische en communicatieve vaardigheden (in Nederlands en Engels).

Meer informatie

Voor deze vacature kunnen we referenties opvragen.

De aanstelling vindt plaats in het Antoni van Leeuwenhoek (AvL). In de praktijk werk je circa 50% in het AvL en 50% in het LUMC.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Franca Witjas, PhD-kandidaat

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan hier de verhalen van onze LUMC-collega's

Je werkplek

De afdelingen Medische Oncologie van het LUMCen het NKI-AvL nemen een prominente plaats in bij de behandeling van kwaadaardige aandoeningen inNederland. Wetenschap, onderwijs en opleiding zijn belangrijke aandachtspunten binnen de afdelingen. 50% van je tijd ben je in het LUMC werkzaam en de overige 50% werk je in het NKI-Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis in Amsterdam. De hoofdonderzoekers binnen de DRUP-studie zijn Hoofdonderzoekers: Prof. dr. E.E. Voest, Prof. dr. H. Gelderblom en Prof. dr. H.M.W. Verheul.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: Prof. dr. Hans Gelderblom, internist-oncoloog, Medische Oncologie LUMC
071-526 34 86
a.j.gelderblom@lumc.nl

Solliciteren