Arts in Opleiding tot Specialist (AIOS) Pathologie

Medisch & klinisch

Je functie

Ben je basisarts en op zoek naar een opleiding tot specialist in de klinisch-pathologische diagnostiek? Dan is deze vacature misschien wel de juiste voor jou!

In het kort

• De klinisch-pathologische diagnostiek is jouw gebied
• Je specialiseert je in meerdere deelgebieden van de pathologie, inclusief de bijbehorende moleculaire diagnostiek
• Je werkt mee aan wetenschappelijk onderzoek of combineert de opleiding met een promotieonderzoek

Wat ga je doen?

Als arts in opleiding tot specialist (aios) ben je de spil van de klinisch-pathologische diagnostiek. Onder leiding van een patholoog specialiseer je je in dit vakgebied en besteed je onder andere aandacht aan de histologie, cytologie, en moleculaire diagnostiek van de verschillende deelgebieden binnen ons vakgebied. Daarnaast word je aangemoedigd om binnen de onderzoekslijnen van de afdeling wetenschappelijke activiteiten te ontplooien of voort te zetten.  

Wat vragen wij?

Je bent een gemotiveerde collega die onlangs de opleiding Geneeskunde heeft afgerond. Bij voorkeur heb je ook relevante onderzoekservaring opgedaan, maar wij nodigen kandidaten zonder deze ervaring ook van harte uit te reageren. Verder beschik je over uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden. Herken je jezelf in deze criteria? Dan zien we je sollicitatie graag tegemoet.

Meer informatie

Voor deze functie zullen wij referenties opvragen.

Er zijn twee plaatsen als aios pathologie beschikbaar.

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

Op de afdeling Pathologie wordt klinische diagnostiek gecombineerd met wetenschappelijk onderzoek. Daarnaast worden de onderzoeksresultaten vertaald naar toepassingen in de patiëntenzorg. De afdeling heeft specialisaties in de oncologie, immunopathologie en moleculaire pathologie.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van wat het LUMC je heeft te bieden.  

Contact: prof. Vincent Smit, afdelingshoofd/opleider Pathologie
071 526 66 28  
v.t.h.b.m.smit@lumc.nl

Solliciteren