(Arts-)Onderzoeker Intramusculaire Injecties Behandeling Duchenne spierdystrofie

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Een internationaal team van onderzoekers, artsen en klinisch onderzoekers, regulatory experts, farmacologen en toxicologen is bezig met de ontwikkeling van een gen editing therapie voor de behandeling van Duchenne spierdystrophy, een ernstige aandoening die de spieren aantast en verzwakt. Binnen dit team zijn we op zoek naar een (arts)-onderzoeker of technisch geneeskundige die gaat helpen deze nieuwe therapie mogelijk te maken. Word jij onze nieuwe collega?

In het kort

• Je levert een essentiële bijdrage in de ontwikkeling van een therapie voor Duchenne spierdystrofie
• Je ontwikkelt de toedieningsmethode van de beoogde therapie en methoden om succesvolle toediening te monitoren
• Je werkt op de afdeling Radiologie en werkt nauw samen met de afdelingen Neurologie, Anatomie en Embryologie en Humane Genetica
• Je neemt deel aan (inter)nationale congressen en presenteert hier je data
• Je publiceert je bevindingen in internationaal erkende tijdschriften
• Je bent onderdeel van het grootschalige internationale reNEW consortium 

Wat ga je doen?

Patiënten met Duchenne spierdystrofie hebben geen dystrofine-eiwit in de spieren waardoor er ernstige spierzwakte ontstaat, mobiliteit op jonge leeftijd verloren gaat en ademhalings- of hartfalen resulteert in vroegtijdig overlijden. Onze ambitie is om de komende vijf jaar tot een eerste klinische trial te komen. Om deze ambitie te realiseren bouwen we een team van onderzoekers, artsen en klinisch onderzoekers, regulatory experts, farmacologen en toxicologen. Als (arts-)onderzoeker bij de afdeling Radiologie ga je hoogwaardig onderzoek doen naar de toediening van onze op CRISPR-Cas gebaseerde gen-modificatie technologie voor de behandeling van DMD-patiënten. Je zult voor de beoogde gen-editing therapie de methode voor intramusculaire toediening ontwikkelen en monitoring methoden onderzoeken. In samenwerking met andere (arts-)onderzoekers, regulatory en safety experts in het team zul je voorbereidend werk verrichten voor een beoogde Phase I/II klinische studie. Indien het past binnen de duur van de aanstelling, speel je uiteraard ook een sleutelrol bij opzetten van de beoogde klinische trial. Tenslotte maak je deel uit van het internationale reNEW consortium en neem je deel aan nationale en internationale congressen door presentatie van de data aan de hand van posters en mondelinge presentaties. Je werkzaamheden zullen uiteindelijk leiden tot een klinisch plan van aanpak.

Wat vragen wij?

Wij zijn op zoek naar een gedreven (arts-)onderzoeker met affiniteit voor spierziekten bij kinderen en jongvolwassenen en de technische aspecten van therapeutische administratie en monitoring. Uitstekende communicatieve vaardigheden en enthousiasme voor multidisciplinaire samenwerking zijn essentieel. Je kunt zelfstandig werken en hebt interesse in het ontwikkelen van nieuwe intramusculaire toedieningsmethoden en technieken om de toediening te monitoren. Je bent sociaal, communicatief en flexibel. Het onderzoeksteam is internationaal en een goede beheersing van het Engels, zowel in schrift als mondeling, is belangrijk.

Meer informatie

Je stelt samen met de groepsleider het onderzoeksprotocol vast. Je voert het onderzoek uit en evalueert de resultaten uitgebreid. Het project rond je af in de vorm van publicaties. Je wordt aangesteld voor de duur van het project, met een maximum van vier jaar. Salaris is conform de cao UMC. Afhankelijk van je opleiding en ervaring word je ingedeeld als promovendus (schaal Pro) of postdoc (schaal 10 of 11). De functie kan worden ingevuld door een promovendus of een meer ervaren onderzoeker.

For more information about the vacancy, you can also contact Mark Burgmans, head of Intervention Radiology, Radiology department, email: m.c.brugmans@lumc.nl

Leer hier meer over het reNEW project.

Je kan voor meer informatie over de vacature ook contact opnemen met Mark Burgmans, hoofd Interventie Radiologie, afdeling Radiologie, telefoon: 071 – 52 64 376, e-mail: m.c.brugmans@lumc.nl

Voor deze vacature kunnen referenties worden opgevraagd.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Franca Witjas, PhD-kandidaat

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan hier de verhalen van onze LUMC-collega's

Je werkplek

Het LUMC is onderdeel van groot meerjarig onderzoek met als doel om nieuwe cel- en gentherapieën naar de patiënt te brengen. Dit onderzoek wordt ondersteund door het Princes Beatrix Spierfonds en ReNEW, een internationaal consortium van top onderzoekers van de Universiteit van Kopenhagen en Murdoch Children’s Research Institute in Melbourne. Ons onderzoek richt zich op het ontwikkelen van een CRISPR-Cas gen editing therapie voor Duchenne spierdystrofie. Het project is een samenwerking tussen de afdelingen Radiologie, Neurologie, Anatomie en Embryologie en Humane Genetica van het LUMC. Duchenne en Becker spierdystrofie zijn onze speerpunten zowel op gebied van topreferente multidisciplinaire zorg als wetenschap. Er is een langlopende samenwerking met de genoemde afdelingen op gebied van translationeel onderzoek. Je komt te werken binnen de hechte neuromusculaire groep van het LUMC. Deze groep kenmerkt zich door een open sfeer en goede samenwerking.

Carrière in het LUMC

Grensverleggend beter worden; dat is onze missie. Dit geldt niet alleen voor de zorg, maar ook voor onze medewerkers. Om te kunnen blijven leren en ontwikkelen bieden wij interne opleidingen en bijscholing aan. Daarnaast heb je recht op een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantiegeld, fietsregeling en sportbudget. Ook kun je gebruikmaken van onze pensioenregeling bij het ABP, waarbij het LUMC maar liefst 70% van je pensioenpremie betaalt en je netto meer salaris over houdt.

Hermien Kan Radiologie

Contact: Hermien Kan, associate professor of Radiology
071 – 52 64 376
email: H.E.Kan@lumc.nl

Solliciteren