Apothekersassistent Poliklinische Apotheek

Verpleegkundig & assisterend

Je functie

Heb jij altijd al willen werken in een poliklinische apotheek waar de patiënt centraal staat? De poliklinische apotheek, Poli Apotheek LUMC, is momenteel op zoek naar een apothekersassistent.

In het kort

• Je begeleidt patiënten in hun medicatiegebruik
• Vaak hebben deze patiënten een uniek en complex medicatieprofiel
• Tevens zorg jij ervoor dat thuisbehandeling van de patiënt mogelijk is
 

Wat ga je doen?

Als apothekersassistent bij de poliklinische apotheek, Poli Apotheek LUMC, gebruik jij je kennis en ervaring om de patiënt te begeleiden in z’n medicatiegebruik. Dat kan zijn bij opname, bij ontslag of na een polikliniekbezoek. Dat het medicatieprofiel van de LUMC-patiënt vaak complex is, vind jij een leuke uitdaging. Door een medicijnrobot, die zorgt voor een snelle en nauwkeurige aflevering van medicijnen aan de balie, heb jij meer tijd en aandacht voor de patiënt. Speciale aandacht gaat uit naar het gebruik van oncolytica en het geven van medicatiebegeleiding aan bed van de patiënt na bijvoorbeeld een transplantatie. En wanneer de specialist en de patiënt de voorkeur geven aan thuisbehandeling, mits dit veilig kan, dan zorgen jij en je collega’s ervoor dat het geneesmiddel dat per infuus wordt toegediend tijdig thuis geleverd wordt.

Wat vragen wij?

Onze nieuwe collega is in het bezit van een mbo-diploma Apothekersassistent en heeft een ruime kennis van geneesmiddelen. Bij voorkeur heb je ook enkele jaren werkervaring als apothekersassistent. Je werkstijl laat zich typeren door klantgerichtheid, zelfstandigheid en flexibiliteit. Bovendien is het onderhouden van contacten met patiënten en collega zorgverleners (binnen en buiten het ziekenhuis) jou op het lijf geschreven. Ben jij een apothekersassistent die het belang van een goede medicatie-overdracht onderstreept? Dan zien we je sollicitatie graag tegemoet.

Meer informatie

Wij zijn doorlopend op zoek naar nieuwe collega's. Je werkt in een dienstverband van minimaal 32 uur en maximaal 36 uur per week. Na de inwerkperiode zal er ook sprake zijn van dienst op zaterdag. In eerste instantie krijg je een arbeidsovereenkomst voor een jaar. Verlenging is mogelijk, afhankelijk van jouw functioneren en toekomstige (financiële) ontwikkelingen binnen het LUMC.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Gerda Houweling

Gerda Houweling

"We werken patientgericht, en dat vind ik ontzettend interessant."

Je werkplek

Je komt te werken bij de sectie Poliklinische Farmacie van de afdeling Klinische Farmacie en Toxicologie. Poli Apotheek LUMC is een samenwerkingsverband van het LUMC en de openbare apothekers in Leiden en omgeving. Hierbij focussen we ons op de zorgvraag van de patiënt, waarbij we korte lijnen hebben naar de voorschrijvende specialisten.

Carrière in het LUMC

Grensverleggend beter worden; dat is onze missie. Dit geldt niet alleen voor de zorg, maar ook voor onze medewerkers. Om te kunnen blijven leren en ontwikkelen bieden wij interne opleidingen en bijscholing aan. Daarnaast heb je recht op een eindejaarsuitkering, reiskostenvergoeding en sportbudget. Ook kun je gebruikmaken van onze aantrekkelijke fietsregeling en is het mogelijk om in je pauze heerlijk te eten in het bedrijfsrestaurant waar onze producten vers bereid worden.

Contact: Mevrouw S. Zouitni, teamleider Poliklinische Apotheek
071 526 54 00

Solliciteren