Analist Bloedtransfusie

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Ben jij een net afgestudeerde of ervaren analist met inhoudelijke ambitie? Zoek je een afwisselende baan die je uitdaagt om de best mogelijke diagnostiek te kunnen leveren? Dan zijn wij op zoek naar jou! In onze academische setting bieden wij een vakinhoudelijk interessante werkomgeving, omdat wij diagnostiek uitvoeren voor zowel de directe patiëntenzorg en voor researchdoeleinden.

In het kort

• Je bent net afgestudeerd of  een ervaren medisch-biologisch opgeleid analist.
• Je bent bekend met het diagnostisch klinisch chemisch en hematologisch laboratorium en hebt de ambitie om je kennis en ervaring binnen de bloedtransfusie te verdiepen.
• Je bent buiten kantooruren verantwoordelijk voor de bloedtransfusiediagnostiek én het selecteren en uitgeven van bloedproducten.
• Je werkt met een bijzondere patiëntenpopulatie; het LUMC is bijvoorbeeld de enige organisatie in Nederland die Intra Uteriene Transfusies verzorgt.

Wat ga je doen?

Als analist bloedtransfusie houd je je bezig met de 24-uurs laboratoriumdiagnostiek in ons moderne laboratorium. Je weet de bloedgroepenanalyzers voor routinematige bepalingen zelfstandig te gebruiken, en ook de identificatie van antistoffen, uitgebreide fenotyperingen, elutietechnieken, titraties van antistoffen hebben geen geheimen voor je. Na het voltooien van de bloedtransfusiediagnostiek, selecteer je compatibele bloedproducten en geef je deze uit. Je beoordeelt resultaten, signaleert afwijkingen en bent in staat adequaat actie te ondernemen en prioriteiten te stellen, conform ons ISO15189 geaccrediteerde kwaliteitssysteem. Kortom, we bieden jou een functie met veel afwisseling, verantwoordelijkheid en impact voor de patiëntenzorg in ons academische ziekenhuis.

Wat vragen wij?

De Analist die wij zoeken heeft een afgeronde MLO- of HLO-opleiding (medisch-biologische) en heeft ervaring met het werken op een klinisch chemisch en/of hematologisch laboratorium. Je hebt daardoor aantoonbare affiniteit met diagnostische processen en dagelijks gebruik van ICT- en kwaliteitssystemen (ISO15189). Daarnaast denkt je actief mee vanuit het perspectief van de patiëntenzorg en krijg je energie van continue verbeteringen. Je bent zelfstandig, oplossingsgericht en collegiaal. Naast oog voor details heb je een helicopter view waardoor je een goed overzicht hebt. Afsluitend ben je zowel beschikbaar voor dag-, avond-, nacht- en weekenddiensten.

Meer informatie

Je komt te werken in ons bijzonder mooie en geavanceerde laboratorium, waar we erg trots op zijn. Om je een impressie te geven kun je op deze link klikken.

Je vindt het geen probleem avond-, nacht- en weekenddiensten uit te voeren.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Inge Briaire

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

De activiteiten binnen deze functie worden uitgevoerd binnen de unit bloedtransfusie van de afdeling Klinische Chemie en Laboratoriumgeneeskunde. We zijn een kennis- en servicecentrum met toegevoegde waarde voor aanvragend specialist en patiënt in een academische setting én met commitment voor opleiding, innovatie en onderzoek. De kerntaak patiëntenzorg wordt gerealiseerd door centralisatie van de klinische en poliklinische bloedafname en een kernlaboratorium met 24/7 klinisch chemische- en hematologische laboratoriumdiagnostiek, inclusief bloedtransfusie en (speciële) stolling. Daarnaast bieden wij speciële, niet 24-uurs diagnostiek aan en faciliteren wij klinische trials en invriesprotocollen inclusief Biobanking. Al onze diagnostische units van de afdeling zijn ISO 15189:2012 geaccrediteerd. Onze 24-uurs dienstverlening wordt uitgevoerd door ongeveer zestig medewerkers (analisten en vakspecialisten), waarvan het merendeel participeert in onregelmatige diensten. De dagelijkse aansturing is in handen van vier hoofdanalisten.

Carrière in het LUMC

Grensverleggend beter worden; dat is onze missie. Dit geldt niet alleen voor de zorg, maar ook voor onze medewerkers. Om te kunnen blijven leren en ontwikkelen bieden wij interne opleidingen en bijscholing aan. Daarnaast heb je recht op een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantiegeld, fietsregeling en sportbudget. Ook kun je gebruikmaken van onze pensioenregeling bij het ABP, waarbij het LUMC maar liefst 70% van je pensioenpremie betaalt en je netto meer salaris over houdt.

Contact: mevrouw Anouk Schouten, Hoofdanalist Bloedtransfusie, KCL
071 529 8972

Solliciteren