Algemeen Kinderarts

Medisch & klinisch

Je functie

De sectie Academische Algemene Kindergeneeskunde van het Willem-Alexander Kinderziekenhuis (WAKZ) is op korte termijn op zoek naar een kinderarts (in opleiding) die belangstelling en affiniteit heeft met de academische algemene kindergeneeskunde.

In het kort

• Je gaat voor een periode van circa zeven maanden aan de slag in het WAKZ (gevestigd in het LUMC)
• Hier ben je onder andere verantwoordelijk voor supervisie op de twee pediatrische verpleegafdelingen
• Je levert een actieve bijdrage aan de opleidingen tot arts en kinderarts

Wat ga je doen?

Samen met andere kinderartsen ben je verantwoordelijk voor de supervisie, organisatie en bewaking van kwaliteit, veiligheid en continuïteit van zorg op de twee pediatrische verpleegafdelingen. Verder lever je op de werkvloer een bijdrage aan de opleiding tot arts en kinderarts. De poliklinische taken bestaan uit twee tot drie algemeen pediatrische spreekuren per maand. Tenslotte participeer je in de dienststructuur van de algemene pediatrie met 20% toeslag verzwarende omstandigheden (TVO).

Wat vragen wij?

Je bent geregistreerd kinderarts of in de afronding van de opleiding tot kinderarts. Je hebt affiniteit met de academische algemene kindergeneeskunde. Je bent een teamspeler, communicatief vaardig en in staat verbinding te leggen met de vele professionals die in de zorg betrokken zijn bij kinderen met complexe zorgvragen.

Meer informatie

Voor deze vacature kunnen wij referenties opvragen.

Je krijgt een tijdelijke aanstelling, in principe tot 1 februari 2021.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

Het Willem-Alexander Kinderziekenhuis heeft als speerpunten stamceltransplantatie bij kinderen voor niet-oncologische indicaties, kindercardiologie, neonatologie en alle kindergeneeskundige sub-specialismen, ingebed binnen de groep van ‘essentiële specialismen’. Hierin werken bij de sectie Academische Algemene Kindergeneeskunde momenteel drie kinderartsen met verschillende aandachtsgebieden. Zij werken in goede verstandhouding samen met de diverse andere (sub)specialismen binnen en buiten het WAKZ, dat in een strategische alliantie samen met het Sophia Kinderziekenhuis/Erasmus MC onder leiding van één afdelingshoofd valt.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken. 

Contact: dr. Arno Roest, plaatsvervangend afdelingshoofd WAKZ
071-526 28 24

Solliciteren