ANIOS Longziekten

Medisch & klinisch

Je functie

Wij zijn op zoek naar arts assistenten niet in opleiding (ANIOS) voor onze afdeling Longziekten. Wil jij graag werken op een dynamische afdeling en jezelf ontwikkelen? Dan horen we heel graag van jou!

In het kort

• Je bent een enthousiaste, empathische collega die het artsenexamen met goed gevolg heeft afgerond
• Je hebt affiniteit met longziekten en bij voorkeur klinische ervaring binnen een beschouwend specialisme
• Je kan goed samenwerken, bent begripvol en meelevend naar patiënten en hun naasten
• Je werkt met een interessante patiëntengroep met bijzondere ziektebeelden
• Je draait zelfstandig spreekuren en geeft consulten op de SEH en IC’s

Wat ga je doen?

Als anios op de afdeling Longziekten werk je in een team van anios, artsen in opleiding (AIOS), verpleegkundig specialisten (VS), physician assistant (PA) en longartsen. Naast de zorg voor patiënten op de verpleegafdeling of polikliniek ben je werkzaam als consulent op de SEH/IC en kun je zelfstandig spreekuren verzorgen. Binnen jouw aanstelling krijg je de kans je verder te verdiepen in de aandachtsgebieden van de afdeling Longziekten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de thoracale oncologie, interstitiële longziekten, behandeling van ernstig longemfyseem en aan interventies. Het aanleren van specifieke handelingen (van interventies onder transthoracale echografische ondersteuning tot aan EBUS of thoracoscopieën) behoren tot de mogelijkheden. Ook kun je als anios deelnemen aan de landelijke bronchoscopiecursus voor aios daar het LUMC een van de organiserende centra is. Door de academische setting krijg je bij het LUMC te maken met een interessante en diverse patiëntengroep met bijzondere ziektebeelden, zoals hematologische maligniteiten en pulmonale problematiek rondom transplantaties.

Wat vragen wij?

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega die het artsenexamen met goed gevolg heeft afgerond. Je hebt affiniteit met longziekten en je hebt bij voorkeur klinische ervaring binnen een beschouwend specialisme. Verder is het belangrijk dat je goed kan samenwerken en gemakkelijk aansluiting vindt bij je collega’s. Je bent begripvol en empathisch naar patiënten en hun naasten.

Meer informatie

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

In het Leids Universitair Medisch Centrum werken we continu aan het verbeteren van de patiëntenzorg. Wij investeren in baanbrekend, internationaal onderzoek en werken met de nieuwste apparatuur. Samen met onze artsen, gespecialiseerde zorgverleners, docenten, wetenschappelijke onderzoekers en ons ondersteunend personeel streven wij naar de hoogste kwaliteit op het gebied van gezondheidszorg, onderwijs en internationaal onderzoek. En hier hebben wij jou bij nodig! Binnen het LUMC richt de afdeling Longziekten zich hoofdzakelijk op thoracale oncologie, interstitiële longziekten en behandeling van ernstig emfyseem. Ons doel is om topreferente zorg te koppelen aan een servicegerichte samenwerking met andere klinische afdelingen binnen het LUMC én de regio. Het wetenschappelijk onderzoek streeft naar internationale impact door middel van integratie van humaan-klinisch onderzoek met basaal-wetenschappelijk onderzoek.

Carrière in het LUMC

Grensverleggend beter worden; dat is onze missie. Dit geldt niet alleen voor de zorg, maar ook voor onze medewerkers. Om te kunnen blijven leren en ontwikkelen bieden wij interne opleidingen en bijscholing aan. Daarnaast heb je recht op een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantiegeld, fietsregeling en sportbudget. Ook kun je gebruikmaken van onze pensioenregeling bij het ABP, waarbij het LUMC maar liefst 70% van je pensioenpremie betaalt en je netto meer salaris over houdt.

Contact: dr. M.K. Ninaber,  Longarts, afdeling Longziekten
071 526 29 50
E-mail: M.K.Ninaber@lumc.nl

Solliciteren