AIOS Ziekenhuisgeneeskunde

Medisch & klinisch

Je functie

Heb jij de opleiding tot basisarts voltooid en wil jij je graag verder ontwikkelen? Zie jij jezelf als de generalist van het ziekenhuis die streeft naar de hoogste kwaliteit van klinische zorg? Dan is onze opleiding Ziekenhuisgeneeskunde jou op het lijf geschreven!

In het kort

• Driejarige opleiding tot ziekenhuisarts
• Werken op zowel chirurgische als niet chirurgische afdelingen
• Stages op afdelingen zoals Anesthesiologie en Heelkunde
• Begeleiding vanuit een multidisciplinair opleidingsteam

Wat ga je doen?

Als AIOS Ziekenhuisgeneeskunde word je opgeleid om brede klinische zorg te leveren op chirurgische en niet-chirurgische klinische afdelingen. Hiernaast wordt tijdens de opleiding veel aandacht besteed aan de kwaliteit van zorg. Door je bredere blik op de organisatie van het zorgproces en je vermogen om kwaliteitsprojecten tot een succes te maken, draag je op afdelingsniveau bij aan verbetering van zowel de kwaliteit van zorg als van de patiëntveiligheid. De opleiding duurt in totaal drie jaar. Je start met een basisjaar Interne Geneeskunde. In het tweede en derde jaar loop je stages op de afdelingen Heelkunde, Neurologie, Anesthesiologie, Ouderenzorg en Extramurale zorg. Tijdens de stages doe je onder andere kennis op betreffende water- en zouthuishouding, circulatie en ventilatie, stolling, infecties, farmacotherapie, peri- en postoperatieve zorg, wondgenezing, voeding en de oudere patiënt. In de laatste zes maanden loop je stage bij jouw keuzeonderdeel en rond je je onderzoeksproject op het gebied van kwaliteit af. Voor de opleiding is een lokaal en landelijk onderwijsprogramma ontwikkeld. Je wordt begeleid door een multidisciplinair opleidingsteam. Je gaat dus drie dynamische en afwisselende jaren tegemoet, waarbij je de kans krijgt verschillende afdelingen te leren kennen en veel kennis op te doen.

Wat vragen wij?

Om in aanmerking te komen voor de opleiding tot ziekenhuisarts ben je opgeleid tot basisarts. Je bent in staat zorgvuldig te organiseren en te plannen en je kunt je goed inleven in complexe problematiek. Je bent een doorzetter, neemt initiatieven en kunt goed samenwerken in teamverband. Ook verantwoordelijkheidsgevoel en organisatiesensitiviteit zijn voor jou vanzelfsprekend.

Meer informatie

• Mocht je ver voor de sluitingsdatum solliciteren, dan nemen we voor deze datum al contact met je op.
• Binnen deze functie is het in overleg ook mogelijk parttime te werken.
• Voor deze functie kunnen wij referenties opvragen.

Julia Mangione

"Ik word opgeleid tot generalist van het ziekenhuis."

Je werkplek

Je werkplek is de kliniek. Hier zal je samen met verpleging, physician assistants, nurse practitioners, paramedici en collega medici de beste zorg leveren voor de klinisch opgenomen patiënten. Door je brede blik en kennis over kwaliteitsverbetering ben je een actieve speler in het continu verbeteren van de geleverde zorg.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken. De opleiding beslaat een periode van drie jaar. Mocht de samenwerking in deze periode voor beide partijen bevallen dan is het onze intentie je een aanstelling te bieden waarbij je roulerend onder de snijdende afdelingen werkzaam zal zijn.

Hanneke Bouwsma

Hanneke Bouwsma, internist-nefroloog en opleider Ziekenhuisgeneeskunde, Hoofdafdeling Interne Geneeskunde (HAIG)
071 526 46 73

Solliciteren