Senior Postdoc Reumatologie

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Voor de afdeling Reumatologie zijn we op zoek naar een enthousiaste ervaren postdoc, waarbij je nauw samenwerkt met het Erasmus MC. In deze functie lever je een bijdrage aan baanbrekend reumaonderzoek. Spreekt jou dit aan?

In het kort

• Je hebt een afgeronde PhD in Geneeskunde, Biomedische Wetenschappen of vergelijkbare richting, enige jaren ervaring als postdoc en in het opzetten van een eigen onderzoek
• Je doet zelfstandig onderzoek naar reumatoïde artritis
• Je begeleidt PhD-kandidaten en verricht coördinerende en ondersteunende werkzaamheden
• Je beheerst de Nederlandse taal in zowel woord als geschrift

Wat ga je doen?

Je gaat zelfstanding onderzoek verrichten naar het ontstaan en beloop van reumatoïde artritis, met nadruk op de vroegste ziektestadia. Het doel is om een eigen onderzoekslijn op te bouwen met eigen zichtbaarheid in het veld. Deze eigen onderzoekslijn kan klinisch-radiologisch of translationeel-klinisch van aard zijn. Als senior postdoc ben je onderdeel van een onderzoeksgroep die bestaat uit een hoogleraar en zeven tot acht PhD-kandidaten. Aan deze PhD-kandidaten geef je begeleiding. Verder draag je bij aan het schrijven van beursaanvragen en verricht je coördinerende en ondersteunende werkzaamheden om onze grote longitudinale cohorten in stand te houden en uit te breiden. Je bent een cruciaal persoon in een team van onderzoekers, research nurses en het datamanagement.

Wat vragen wij?

Je bent een enthousiaste en ambitieuze wetenschapper, die een PhD heeft afgerond in Geneeskunde, Biomedische Wetenschappen of een soortgelijke richting. Daarnaast heb je al enkele jaren ervaring als postdoc. Hierbij heb je ervaring met epidemiologische klinische cohortonderzoek of translationeel klinisch onderzoek en heb je eerder zelfstandig een eigen onderzoek opgezet. Ervaring of affiniteit met de reumatologie en/of MRI-onderzoek is een pre, evenals het bezitten van een BROK-certificaat. Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal. Je bent een teamspeler die ijzersterk is in het optimaliseren van logistieke processen en graag met wetenschappelijke data bezig is. Als senior postdoc lever je een bijdrage aan baanbrekend reumaonderzoek.

Meer informatie

Een fulltime functie van 36 uur per week is bespreekbaar.

In eerste instantie word je een dienstverband van twee jaar aangeboden, de duur van het project. Hierna is er de mogelijkheid tot een vast dienstverband.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

Berend van Meer, postdoc

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

Je werkt op de afdeling Reumatologie in een team met PhD-kandidaten, datamanagers en onderzoeksverpleegkundigen onder supervisie van Prof. dr. A.H.M van der Helm-van Mil. Ook werk je nauw samen met de afdeling Reumatologie van het Erasmus MC. We zijn een topreferentiecentrum voor patiënten met acute en chronische gewrichtsklachten en auto-immuunziekten. Het klinische en wetenschappelijke werk van de onderzoeksgroep is internationaal toonaangevend en is onderscheiden als Research Center of Excellence. Doelen van de onderzoekslijn zijn om patiënten met reumatoïde artritis (RA) zo vroeg mogelijk te herkennen en zo vroeg mogelijk te behandelen om de toekomstperspectieven van patiënten te verbeteren en zo mogelijk de chronische ziekte te voorkomen. Om dit te bereiken voeren we zowel een regionale multicenter trial uit als observationeel cohort onderzoek.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: prof. dr. A.H.M van der Helm-van Mil, hoogleraar Reumatologie
071 526 34 23

Solliciteren