(Ziekenhuis)Apotheker/Chemicus Farmaceutische Kwaliteitscontrole

Medisch & klinisch

Je functie

Het ontwikkelen van nieuwe geneesmiddelen binnen de academische wereld (Academic Pharma) is een speerpunt van het LUMC. Wij richten ons op innovatieve geneesmiddelen die voor farmaceutische bedrijven minder interessant zijn, zoals medicijnen voor zeldzame ziekten of bepaalde vormen van kanker. Voor onze afdeling Klinische Farmacie en Toxicologie (KFT) zijn wij nu op zoek naar een (ziekenhuis)apotheker/chemicus die zich richt op farmaceutische kwaliteitscontrole. Word jij onze nieuwe collega?

In het kort

• Alle ingrediënten voor Academic Pharma zijn bij ons aanwezig: drie GMP-faciliteiten, state-of-the-art laboratoria, onderzoeksgroepen die zich met geneesmiddelontwikkeling bezighouden en een uniek ecosysteem met farmaceutische bedrijven, startups en kennisinstituten in Leiden Bio Science park
• Je komt te werken op het laboratorium van onze apotheek
• Voor ons team ben je het eerste aanspreekpunt als het gaat om kwaliteitscontroles
• Je vindt het een uitdaging om nieuwe methoden te ontwikkelen, gegevens te beoordelen en op basis daarvan knopen door te hakken

Wat ga je doen?

Als (zieken)huisapotheker of chemicus farmaceutische kwaliteitscontrole werk je op het laboratorium van de apotheek. Binnen ons team, dat bestaat uit vier ziekenhuisapothekers, ben je het aanspreekpunt voor de farmaceutische kwaliteitscontrole voor zowel de medewerkers van het laboratorium als andere betrokkenen bij productontwikkeling en bereiding. Je draagt zorg voor state-of-the-art QC van bestaande producten en geeft vorm aan de ontwikkeling van farmaceutische kwaliteitscontrole voor nieuw ontwikkelde geneesmiddelen, waaronder small molecules, ATMP’s en radiofarmaca. Al in een vroeg stadium van de ontwikkeling werk je, samen met de apothekers productontwikkeling, aan een soepele overgang van productontwikkeling naar analytische controle. Afhankelijk van de voorkennis en opleiding draai je mee in de overige taken van ons lab.

Wat vragen wij?

Wij zoeken een (ziekenhuis)apotheker of chemicus met expertise op het gebied van analytische chemie op tenminste een (en bij voorkeur meerdere) van de volgende aandachtsgebieden: ATMP, radiofarmaca, small molecules. Daarnaast heb je interesse en/of ervaring in farmaceutische kwaliteitscontrole. Je bent ambitieus en vindt het leuk om voorop te lopen in nieuwe ontwikkelingen. Je vindt het een uitdaging om nieuwe methoden te ontwikkelen, gegevens te beoordelen en op basis daarvan knopen door te hakken. Verder ben je in staat om helder en goed te communiceren op diverse niveaus, met zowel analisten, apothekers als onderzoekers. Je bent een goede organisator en in staat om de kritische aspecten van een product te identificeren en hiervoor een controlestrategie op te zetten. Bekendheid met GMP productie, ISO 15189 en een voltooide wetenschappelijke promotie is een pre.

Meer informatie

Bezoek onze website voor meer informatie over ons onderzoeksprogramma ‘Personalised Therapeutics’ .  En lees hier meer over het Bio Science Park .

Is dit net niet jouw vacature? Wij zijn ook op zoek naar twee (zieken)huisapothekers voor productontwikkeling. Bekijk de vacature.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Gerda Houweling 

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

Alle ingrediënten voor Academic Pharma zijn bij ons aanwezig: drie GMP-faciliteiten, state-of-the-art laboratoria, onderzoeksgroepen die zich met geneesmiddelontwikkeling bezighouden en een uniek ecosysteem met farmaceutische bedrijven, startups en kennisinstituten in Leiden Bio Science Park. Het laboratorium van de klinische farmacie en toxicologie is zeer modern (2017) en goed uitgerust. Alle facetten van geneesmiddel-gerelateerd laboratoriumonderzoek worden bedreven door een team van zestien analisten en vier ziekenhuisapothekers. Het laboratorium voldoet aan GMP en ISO15189. Naast patiëntenzorg speelt wetenschappelijk onderzoek binnen ons onderzoeksprogramma ‘Personalised Therapeutics’ een belangrijke rol.  

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: Jesse Swen, sectiehoofd Laboratorium, afdeling KFT
071 526 2790

Solliciteren