Voorzitter JongLUMC

Frouzan Soltani

Persoonlijke ontwikkeling, het opbouwen van een netwerk en leeftijdsgenoten waar ze op persoonlijk en inhoudelijk vlak mee klikte. Dat was waar Frouzan Soltani naar op zoek was toen ze bij het LUMC begon. Een oud-studiegenoot tipte haar daarom voor de activiteiten van JongLUMC: “Dit netwerk van jonge, frisse collega’s was precies waar ik naar op zoek was en ik kreeg direct het gevoel van ‘hier hoor ik bij’.” En zo geschiedde: inmiddels is Frouzan voorzitter van deze club collega’s.

Het jonge bestuur bestaat momenteel uit tien bestuursleden, die allemaal afkomstig zijn vanuit verschillende hoeken van de organisatie. En deze gezonde mix van young professionals blijft binnen het LUMC niet onopgemerkt. “Wij rebelleren binnen de organisatie”, vertelt Frouzan trots. En daarmee bedoelt de ambitieuze voorzitter niet dat ze oproer wil veroorzaken. Integendeel: “Onderwerpen die moeilijk of gevoelig liggen, belichten wij met onze jonge, frisse blik en we geven hier onze eigen draai aan. Met activiteiten zoals met de ‘fuck-up night’ creëren we een open en vertrouwde omgeving waar we ervaringen vanuit allerlei disciplines delen en we op een laagdrempelige manier van elkaar kunnen leren, maar ook met elkaar kunnen lachen.”

Toch is het niet puur de leeftijd die het bestuur en de achterban verbindt. Om deze verwarring uit de lucht te helpen is de term ‘fris’ het leven ingeroepen. “Het bestuur is sinds 2014 steeds verder geprofessionaliseerd en vervlochten met de organisatie. Wij verbinden onderwerpen vanuit het huis om collega’s te prikkelen en met elkaar te verbinden. Steeds meer collega’s haken hierbij aan en kunnen zich identificeren met onze onderwerpen.” Van JongLUMC hoef je dus ook geen stoffige lezingen te verwachten, maar veelal informatieve evenementen waar de diepgang zit verpakt in een speelse en vernieuwende schil. “Voor veel evenementen hebben we dan ook geen leeftijdsgrens meer, maar is ons enige vereiste dat je jong van geest bent. Voor de frisse LUMC’er dus!” 

“Wij rebelleren binnen de organisatie.”

Frouzan Soltani

Tussen de vele activiteiten die Frouzan inmiddels met haar bestuur heeft georganiseerd, is er toch een die er bovenuit springt. “Dat is het congrestival dat we vorig jaar hebben georganiseerd en waar we de zorg verbonden met artificial intelligence (AI).” Gasten uit heel Nederland, collega ziekenhuizen en grote partijen zoals Philips waren vertegenwoordigd onder de ruim 450 genodigden. Een zestal sprekers, waaronder artsen, verpleegkundigen, Google en zelfs een JongLUMC-bestuurslid, deelden hun ervaring met AI en gaven een kijkje in de toekomst van de zorg. “Een heel groot en gaaf project waar we veel publiciteit mee hebben behaald en dat veel aandacht heeft gekregen onder een groot publiek. Bij dit evenement hebben we de grenzen van de zorg en AI opgezocht en de missie van het LUMC, grensverleggend beter worden, in de praktijk gebracht.”  

Word jij mijn nieuwe collega?