Samenwerkingsverband EUniWell geselecteerd als 'European University'

15 juli 2020• NIEUWSBERICHT

Het consortium EUniWell- de ‘Europese Universiteit voor welzijn’ ontvangt 5 miljoen euro uit het Erasmus+ European Universities Initiatieve van de Europese Commissie. Universiteit Leiden en het LUMC gaan dit geld samen met 6 andere universiteiten gebruiken om een Europese multi-campus op te zetten.

EUniWell is een verbintenis tussen zeven Europese universiteiten. Naast Leiden zijn ook de universiteiten van Birmingham, Keulen, Florence, Linneaus, Nantes en Budapest (Semmelweis) bij de samenwerking betrokken. Het doel van EUniWell is om het welzijn op individueel en maatschappelijk niveau te bevorderen, op een manier die ingebed is in wetenschappelijke expertise, onderwijzend leiderschap en maatschappelijk engagement.

LUMC ook actief betrokken

Vanuit het LUMC zijn prof. dr. Mattijs Numans en dr. Marc Bruijnzeels inhoudelijk betrokken bij de samenwerking. Zij zijn onder andere actief in het European University Network en in het project Work Package 3 Research & Education.

Om de samenwerking tussen onderzoekers binnen het consortium te bevorderen, zijn begin dit jaar enkele innovatieve projecten gestart binnen EUniWell. Vanuit het LUMC zijn prof. dr. Johanneke Portielje en dr. Gerrit-Jan Liefers betrokken bij het project Onco-Ageing, dat begin dit jaar een subsidie kreeg van 25.000 euro.

Meer weten over de samenwerking? Lees dan het uitgebreide nieuwsbericht op de website van de Universiteit Leiden

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen bij het LUMC?
Abonneer u dan op onze tweewekelijkse nieuwsbrief of neem een abonnement op het LUMC Magazine.