Het nieuwe coronavirus (SARS-CoV-2): wat kunt u doen? 

2 maart 2020• NIEUWSBERICHT

Het LUMC is goed voorbereid op de komst van patiënten die als gevolg van het nieuwe coronavirus intensieve zorg nodig hebben. Heeft u last van klachten die wijzen op een mogelijke infectie? Kom dan niet naar het LUMC en raadpleeg de website van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieuhygiëne (RIVM).

LUMC is voorbereid

In ons ziekenhuis liggen mensen met een kwetsbare gezondheid voor wie een coronabesmetting een groter risico kan zijn dan voor anderen. Het LUMC is altijd voorbereid op de verzorging van patiënten met virussen die infectieziekten veroorzaken, zoals nu het coronavirus. Ons zorgprotocol voor infectieziekten wordt continu ge-update op basis van informatie van het RIVM. Onze medewerkers zijn goed getraind en voorbereid op de opvang, het testen en de verpleging van patiënten met (verschijnselen van) het coronavirus.

We schudden tijdelijk geen handen in het LUMC

Om de verhoogde kans op een besmetting in deze tijden van griepvirus en coronavirus te voorkomen, heeft het LUMC besloten dat medewerkers voorlopig geen handen schudden. Dit doen we voor uw bescherming. Hiervoor graag uw medewerking en begrip.

Tips om verspreiding te voorkomen 

De belangrijkste maatregelen die u zelf kunt nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen [PDF, 340 kb], zijn heel simpel. Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen: 

  • Was uw handen regelmatig
  • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog of een papieren wegwerpzakdoek
  • Gooi het papieren zakdoek na gebruik weg en was of desinfecteer uw handen
  • En schud geen handen.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen bij het LUMC?
Abonneer u dan op onze tweewekelijkse nieuwsbrief of neem een abonnement op het LUMC Magazine.