LUMC viert lidmaatschap Workplace Pride op Coming Out Day

11 oktober 2019• PERSBERICHT

Het LUMC heeft zich vrijdag 11 oktober op de nationale Coming Out Day als eerste umc aangesloten bij Workplace Pride. De lidmaatschapsovereenkomst werd ondertekend door Willy Spaan, voorzitter van de Raad van Bestuur van het LUMC.

Workplace Pride ondersteunt bedrijven en instellingen met het realiseren van een inclusieve cultuur voor alle medewerkers. “Ons lidmaatschap biedt kansen”, vertelt Spaan. “We willen graag aandacht geven aan een inclusieve en veilige werkomgeving voor iedereen.”

Sinds 2015 kent het LUMC het diversiteitsnetwerk LUMC Pride. Het netwerk zet zich in om medewerkers met elkaar in contact te brengen en te verbinden. De focus ligt op de inclusie van lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender personen en iedereen die zich bij deze community betrokken voelt (LGBT+). 

Onthulling Leo Mare Unicornus

De toetreding tot Workplace Pride werd gevierd met de onthulling van een nieuw kunstwerk van Margriet van Breevoort: de Leo Mare Unicornus. Breevoort is ook de kunstenares achter de beroemde Homunculus Loxodontus, die normaal gesproken bij de hoofdingang van het LUMC staat. 

De Leo Mare Unicornus is voor patiënten en medewerkers in het LUMC een blijvende herinnering aan de ondertekening van de lidmaatschapsovereenkomst. Daarnaast staat het kunstwerk voor het belang van een inclusief LHBTI+-beleid in het LUMC. “Het beeld komt tijdelijk bij de ingang te staan, zodat iedereen bij binnenkomst kan zien dat je hier jezelf mag zijn”, aldus Jeroen Metzemaekers van de LUMC Pride.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen bij het LUMC?
Abonneer u dan op onze tweewekelijkse nieuwsbrief of neem een abonnement op het LUMC Magazine.