Hoe maken we de zorg patiëntgerichter? Leer het tijdens de PHM: Winter School Governance

12 november 2019• NIEUWSBERICHT

Iemand die ziek is, wil graag goede en betaalbare zorg ontvangen. Wilt u de organisatie van uw zorginstelling het beste afstemmen op de wensen van de patiënt? Doe dan van 16 tot en met 20 december mee aan de Winter School Governance van de LUMC-Campus Den Haag. Tijdens de Winter School leert u te werken volgens de principes van waardegedreven zorg.

Waardegedreven zorg

Bij het realiseren van waardegedreven zorg staan een goede en betaalbare zorg voorop. Dit allemaal met de wensen en maatstaven van de patiënt als uitgangspunt. Daarvoor is een intensieve samenwerking nodig tussen professionals en organisaties in de zorg. In de LUMC-Campus Den Haag kijken we hoe de inzet van Population Health Management daarbij kan helpen.

Momenteel zijn er drie grote verschuivingen gaande in de organisatie van de gezondheidszorg. Dit zijn de focusverandering van zorg naar Population Health, een vergrote aandacht voor sociale determinanten van gezondheid én een groeiend aantal betrokken zorgorganisaties in de zorgverlening.

Population Health Governance

Bent u werkzaam als zorgprofessional, beleidsmaker of onderzoeker? Dan is het programma van deze Winter School volledig op u afgestemd. Ook kunt u zich inschrijven als u een masterstudie volgt op het gebied van beleid of zorg. Tijdens de Winter School kunt u interactieve lezingen bijwonen van experts met een achtergrond in bestuurskunde, sociale netwerkanalyse en zorgnetwerken. De aanwezige sprekers vertellen hoe we om kunnen gaan met de grootste uitdagingen van het huidige- en toekomstige zorgsysteem.

Stem uw zorgorganisatie af op de populatie

Na het volgen van deze Winter School bent u in staat om als sparringpartner voor uw organisatie op te treden. U leert hoe een grote zorgorganisatie op verschillende niveaus opereert en hoe de zorg ingericht kan worden vanuit de gezondheidsbehoefte van de populatie. Wilt u alvast een voorproefje van de Winter School? Start dan met onze massive online open course: Population Health Governance.

U kunt zich aanmelden voor de Winter School op de website van Boerhaave Nascholing

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen bij het LUMC?
Abonneer u dan op onze tweewekelijkse nieuwsbrief of neem een abonnement op het LUMC Magazine.