Patiënt met Lassavirus in LUMC overleden

24 november 2019• PERSBERICHT

De Nederlandse tropenarts die in Sierra Leone een besmetting met het Lassavirus opliep, is zaterdagavond 23 november in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) overleden. Sinds dinsdagnacht 19 november werd de patiënt in strikte isolatie verpleegd. We leven mee met de familie en dierbaren van de patiënt.

De afdeling in het LUMC waar de patiënt werd verpleegd, is goed voorbereid op de opvang en verzorging van patiënten met ernstige infectieziekten, zoals Lassa. Tijdens de gehele periode van behandeling, ook bij binnenkomst van de patiënt, zijn alle voorzorgsmaatregelen getroffen om verspreiding te voorkomen. 

Als patiënt of als bezoeker van het LUMC loopt u geen gevaar. U loopt geen risico op besmetting. U hoeft geen aparte maatregelen te treffen. U kunt gewoon het LUMC bezoeken.

De zorg voor een patiënt met virale hemorragische koorts is zeer intensief. Het LUMC heeft zich gesteund gevoeld door haar regionale partners, ziekenhuizen en ambulancediensten.

Vragen

Voor vragen rondom de infectieziekte Lassa kunt u terecht bij de GGD Hollands-Midden via telefoonnummer 088 - 308 3000. Meer informatie leest u op de website van het RIVM

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen bij het LUMC?
Abonneer u dan op onze tweewekelijkse nieuwsbrief of neem een abonnement op het LUMC Magazine.