Alvast kennismaken met de (bio)medische wetenschap? Kom proefstuderen in het LUMC!

25 maart 2019• NIEUWSBERICHT

Heb je na de open dag van de Universiteit Leiden nog geen definitieve studiekeuze kunnen maken? Kom dan vrijdag 29 maart proefstuderen in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Leer door proefcolleges en presentaties de bacheloropleidingen Geneeskunde en Biomedische Wetenschappen kennen. Vergeet je niet aan te melden!

Wat is er allemaal te doen?

Tijdens het Proefstuderen volg je de presentaties, colleges en activiteiten die jij het interessantst vindt. Zo kun je bijvoorbeeld het proefcollege ‘Hoe val je af met vet?’ of ‘Anatomie in Augmented Reality: bij ons mag je gamen!’ volgen. Heb je vragen over een van de studies? Dan kun je terecht op onze informatiemarkt in de foyer van het onderwijsgebouw (gebouw 3).

Je kunt ook alvast kennismaken met het practicumonderwijs dat in het LUMC wordt gegeven. In het skills lab kun je aan de slag met verschillende kleine testen en onderzoeken. Enkele voorbeelden hiervan zijn bloedprikken, microscopisch onderzoek doen en reanimeren. Daarnaast worden er korte rondleidingen gehouden in het Anatomisch Museum. Hier staan ruim 800 anatomische preparaten en modellen opgesteld. In 2009 werd het Anatomisch Museum nog genomineerd voor de 'European Museum of the Year Award'.

Programma en locatie

Het Proefstuderen wordt gehouden in het onderwijsgebouw (gebouw 3) van het LUMC. Op vrijdag 29 maart is er van 10.00 tot en met 16.15 uur een dagprogramma. Het hele programma is terug te lezen in het programmaboekje van het Proefstuderen. Meer informatie over de programma's van Geneeskunde en Biomedische wetenschappen lees je op de website van Universiteit Leiden.

Meld je aan

Kom Proefstuderen als je in 4, 5 of 6 vwo zit, of instroomt vanuit het hbo. Ouders zijn welkom, maar aankomende studenten hebben voorrang als de collegezalen vol zijn. Wil je komen proefstuderen? Meld je aan via het aanmeldformulier.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen bij het LUMC?
Abonneer u dan op onze tweewekelijkse nieuwsbrief of neem een abonnement op het LUMC Magazine.