Prof. Jannie Borst benoemd tot hoogleraar Immunologie in Leiden

21 februari 2019• PERSBERICHT

Prof. dr. Jannie Borst is per 16 januari 2019 benoemd tot hoogleraar Immunologie, in het bijzonder cellulaire en moleculaire immunologie aan de Universiteit Leiden. Tevens is ze aangesteld als hoofd van de afdeling Immunohematologie en Bloedtransfusie (IHB) van het LUMC.

Prof. dr. Jannie BorstDe Universiteit Leiden is de alma mater van Borst en ze is blij om op het nest terug te keren. Ze studeerde Biologie met Scheikunde in Leiden en promoveerde in 1985 bij prof. Jon J. van Rood, op werk dat zij had gedaan op de Harvard Medical School in Boston. Voorafgaand aan haar benoeming heeft zij gewerkt als wetenschappelijk onderzoeker bij het Nederlands Kanker Instituut in Amsterdam, waar zij tevens afdelingshoofd was. Borst was tevens bijzonder hoogleraar in de Experimentele Oncologie aan de Universiteit van Amsterdam.

In haar nieuwe positie hoopt Borst te kunnen putten uit de brede kennisinfrastructuur van de Universiteit Leiden, het LUMC en haar afdeling IHB om in nauwe samenwerking met de vele goede onderzoeksgroepen grensverleggend onderzoek te doen in het veld van de immunotherapie en -diagnostiek van kanker en andere immuun-gerelateerde ziekten.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen bij het LUMC?
Abonneer u dan op onze tweewekelijkse nieuwsbrief of neem een abonnement op het LUMC Magazine.