Prijzen, subsidies en benoemingen

11 april 2019• NIEUWSBERICHT

Onderzoekers en medisch specialisten van het LUMC ontvangen regelmatig prijzen en subsidies voor het onderzoek of werk dat ze verrichten. Daarnaast worden ze vanwege hun kennis en expertise vaak gevraagd voor belangrijke posten, zowel nationaal als internationaal. Wij laten u graag zien wie er de afgelopen twee weken is beloond met een mooie prijs, subsidie of benoeming.

Rob Nelissen benoemd als lid van de medical device coordination group van de Europese Commissie

Prof. Rob Nelissen

Prof. Rob Nelissen van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) is benoemd tot lid van de medical device coordination group (MDCG), een expertgroep van de Europese Commissie. Deze commissie beoordeelt de evaluatie en veiligheid van alle implantaten binnen de EU.

MDCG

De MDCG adviseert de Europese Commissie bij het opstellen van nieuwe wetgeving en nieuw beleid. Expertgroepen als de MDCG zijn samengesteld uit deskundigen van nationale overheden, vertegenwoordigers van belangenorganisaties en/of experts uit het bedrijfsleven. Nelissen neemt zitting namens de European Federation of National Associations of Orthopaedics and Traumatology.

Prof. Rob Nelissen

Prof. Rob Nelissen studeerde in 1985 af in de Geneeskunde aan de Universiteit van Leiden. In 1995 promoveerde hij op het onderwerp ‘Fundamental aspects of the clinical evaluation of total joint prostheses’. Weer 10 jaar later, in 2005, werd hij benoemd tot hoogleraar Experimentele Orthopedie. Nelissen is hoofd van de afdeling Orthopedie van het LUMC en zit in het bestuur van meerdere nationale en internationale belangenorganisaties op het gebied van orthopedie. 

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen bij het LUMC?
Abonneer u dan op onze tweewekelijkse nieuwsbrief of neem een abonnement op het LUMC Magazine.