Kom naar de Medical Delta Conference 2019

5 april 2019• PERSBERICHT

Kennisinstellingen uit Zuid-Holland, waaronder het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC), lanceren dinsdag 16 april een nieuw wetenschappelijk programma tijdens de Medical Delta Conference 2019. Ruim 250 wetenschappers werken in 12 verschillende onderzoeksprogramma’s aan technologische oplossingen voor duurzame zorg. Benieuwd naar het programma? Schrijf u dan nu in voor de bijeenkomst op de TU Delft.

Technologische oplossingen voor duurzame zorg

In de Medical Delta werken wetenschappers van 3 universiteiten, 2 academische medische centra en 4 hogescholen in Zuid-Holland intensief met elkaar samen. Op deze manier worden de kennis en expertise van de kennisinstellingen gecombineerd bij het aanpakken van belangrijke maatschappelijke uitdagingen in de gezondheidszorg. Het LUMC is bij 9 van de in totaal 12 onderzoeksprogramma’s betrokken. 

Living Labs

Naast kennisinstellingen zijn ook bedrijven, zorginstellingen en regionale overheden betrokken bij de onderzoeksprogramma’s. Een goed voorbeeld van hoe deze partijen samenwerken zijn de Living Labs, waar ook het LUMC nauw bij betrokken is. In deze labs worden innovaties met eindgebruikers in de zorgpraktijk getest. Onderzoekers presenteren hun programma's en betrokkenen uit de zorg en het bedrijfsleven laten zien wat technologische innovaties betekenen voor de gezondheidszorg van de toekomst.

Medical Delta Conference 2019

Wilt u aanwezig zijn bij de Medical Delta Conference 2019? Meer informatie over het programma, de locatie en het inschrijven vindt u op de website van Medical Delta

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen bij het LUMC?
Abonneer u dan op onze tweewekelijkse nieuwsbrief of neem een abonnement op het LUMC Magazine.