Wilco Peul geëerd door NOC*NSF

20 september 2018• NIEUWSBERICHT

Neurochirurg prof. dr. Wilco Peul van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) is sinds donderdag 20 september officieel een ‘High Performance Partner’ van NOC*NSF. Het keurmerk dat hij nu mag gebruiken werd uitgereikt door Cees-Rein van den Hoogenband, chef-arts van NOC*NSF.

Peul krijgt de titel omdat hij al jaren betrokken is bij het Topsport- en Opleidingsprogramma van TeamNL. Binnen dit programma heeft Van den Hoogenband een netwerk opgebouwd van medisch specialisten. Hierdoor hebben sporters uit de Centra voor Topsport en Onderwijs (CTO) en Nationale Topsport Centra (NTC) snel toegang tot de juiste specialisten. 

Tijdens de uitreiking sprak Van den Hoogenband lovende woorden over Peul. “Als het bij sporters helemaal misgaat, dan bellen we Wilco voor advies. Hij is echt een expert in zijn werkveld en is al jaren een belangrijke steun voor ons. Ik kan het weten, want hij heeft destijds de zwemcarrière van mijn zoon Pieter gered.” Zelf is Peul blij dat hij iets voor de sporters kan betekenen. “Ik ben enorm trots op het keurmerk”, vertelt hij. “Door de betrokkenheid ben ik ook heel anders naar wedstrijden gaan kijken. Als een sporter de eerste keer na een operatie weer een wedstrijd speelt, zit ik op het puntje van mijn stoel."

Waardering

De titel geeft naast een symbolische waarde een voortzetting van de samenwerking weer op wervelkolomproblematiek en hersenletsel bij topsporters. “We verwijzen al geruime tijd topsporters door naar Wilco, wat dat betreft is hij een belangrijke schakel in ons netwerk”, vertelt Van den Hoogenband. Volgens hem moet de titel dan ook vooral gezien worden als een blijk van waardering. “We vragen heel veel van de medische specialisten die nauw bij Team NL betrokken zijn. Met deze titel willen we daarom vooral onze dankbaarheid uiten.” 

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen bij het LUMC?
Abonneer u dan op onze tweewekelijkse nieuwsbrief of neem een abonnement op het LUMC Magazine.