Maak kennis met het LUMC op de Wetenschapsdag

27 september 2018• PERSBERICHT

Benieuwd hoe dokters tumoren opsporen met groen licht? En heb je weleens een oog vanbinnen gezien? Leer hoe wetenschappers organen kweken in het lab. Dit en nog veel meer kan op de LUMC Wetenschapsdag op zondag 7 oktober van 12.00 tot 17.00 uur.

Bijna dertig afdelingen van het LUMC presenteren zich aan het grote publiek. Er is van alles te beleven. Kruip in de huid van een malariamug en leer hoe we wormen gebruiken om gezonder te worden. Plaats zelf buisjes in een trommelvlies, maak je eigen DNA zichtbaar en leer opereren als een echte orthopeed in 3D. Of maak zelf een crème en zie die maar eens in een tube te krijgen!

Lezing over HPV-vaccin

Even uitpuffen van alle actie kan in de collegebanken. Schuif aan voor lezingen over DNA, organen kweken in het laboratorium, je stembanden, het gehoor en de voor- en nadelen van het HPV-vaccin.

Benieuwd naar het hele programma? Bekijk alvast het programmaboekje.

Anatomisch Museum

Breng op de Wetenschapsdag ook een bezoekje aan het Anatomisch Museum. Dit museum is maar twee dagen per jaar geopend voor publiek. De rest van het jaar wordt het vooral voor onderwijs gebruikt. Maak er dus gebruik van! Houd er wel rekening mee dat het museum voor kleinere kinderen minder geschikt is en er een wachtrij kan ontstaan.

De LUMC Wetenschapsdag is op zondag 7 oktober van 12.00 tot 17.00 uur in het LUMC aan de Albinusdreef 2 in Leiden. De dag is gratis toegankelijk voor jong en oud en is onderdeel van het landelijke Weekend van de Wetenschap.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen bij het LUMC?
Abonneer u dan op onze tweewekelijkse nieuwsbrief of neem een abonnement op het LUMC Magazine.