Joeri van den Steenhoven kwartiermaker Leiden Bioscience Park

4 september 2018• NIEUWSBERICHT

Maandag 3 september begint Joeri van den Steenhoven als kwartiermaker Leiden Bioscience Park. Hij vervult deze rol op verzoek van de Ondernemersvereniging Bioscience Park, gemeente Leiden, gemeente Oegstgeest, Universiteit Leiden, het LUMC en de regionale ontwikkelingsmaatschappij InnovationQuarter.

Joeri van den Steenhoven is voormalig oprichter/directeur van Nederland Kennisland en heeft de afgelopen vier jaar gewerkt als vice-president bij MaRS Toronto, één van de grootste innovatiehubs van Noord-Amerika met een sterk specialisme in life sciences. Hij is een internationaal erkend expert op het gebied van het ontwikkelen van innovatieecosystemen.

Leiden Bioscience Park

Het Leiden Bioscience Park is één van de meest toonaangevende life sciences clusters van Europa. Met bijna 19.000 duizend banen is het bovendien een belangrijke bron van regionale werkgelegenheid. De ambitie is om deze positie verder te verstevigen door het aantrekken van en investeren in toptalent, hoogstaande (onderzoeks)infrastructuur en nieuwe bedrijvigheid. Daarnaast is het cruciaal om de community van ondernemers en onderzoekers verder te versterken om zo te komen tot een optimaal ecosysteem voor ondernemerschap, innovatie en kennisontwikkeling. De komst van het European Medicines Agency naar Nederland biedt hierbij vele kansen.

Lees meer over Joeri van den Steenhoven.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen bij het LUMC?
Abonneer u dan op onze tweewekelijkse nieuwsbrief of neem een abonnement op het LUMC Magazine.