HollandPTC feestelijk geopend

30 november 2018• PERSBERICHT

De opening van het poliklinisch centrum HollandPTC is vrijdag 30 november uitgebreid gevierd in museum de Prinsenhof in Delft. Het behandelcentrum is opgericht door de TU Delft, het Erasmus MC en het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC).

Holland PTC is sinds kort gevestigd op de campus van de TU Delft. Het centrum is een open werkplaats voor de radiotherapeutische gemeenschap. Specialisten uit Delft, Rotterdam, Amsterdam en Leiden behandelen op deze locatie patiënten met protonentherapie, een voor Nederland nieuwe vorm van radiotherapie tegen kanker. Behandeling, onderwijs en onderzoek gaan hand in hand om tot betere en verantwoorde zorg te komen. 

Willy Spaan, voorzitter raad van bestuur LUMC: “Dankzij deze samenwerking kunnen we kijken of er nog meer tumorsoorten met protonentherapie behandeld kunnen worden, dan de huidige die bekend zijn. Zo kunnen we nog meer patiënten helpen.” 

Onderzoekssubsidies

Tijdens de opening werd 2,7 miljoen euro subsidie toebedeeld aan 7 onderzoeksvoorstellen op het gebied van protonentherapie, ingediend vanuit de consortia-partners ErasmusMC, TU/Delft en het LUMC. Op de website van het LUMC leest u meer over protonentherapie en HollandPTC.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen bij het LUMC?
Abonneer u dan op onze tweewekelijkse nieuwsbrief of neem een abonnement op het LUMC Magazine.