Voortplantingscentrum LUMC opnieuw beloond met een Freya Pluim

28 mei 2018• PERSBERICHT

Het Voortplantingscentrum van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) heeft voor de vierde keer op rij een Freya Pluim ontvangen. De Pluim is een erkenning voor klinieken met goede fertiliteitzorg en wordt om het jaar toegekend door Freya, de patiëntenvereniging voor vruchtbaarheidsproblematiek.

Logo Freya Pluim 2018Om een Pluim te mogen ontvangen, moet een fertiliteitskliniek aan minstens 14 van 16 criteria voldoen die Freya heeft opgesteld. Deze criteria zoals informatievoorziening, faciliteiten en samenstelling van het behandelteam, zijn opgesteld na nauw overleg tussen patiënten en betrokken beroepsgroepen als gynaecologen en embryologen.

Voortplantingscentrum

Bij het Voortplantingscentrum van het LUMC zijn ze ontzettend trots op de Freya Pluim, vertelt klinisch embryoloog en IVF-coördinator Lucette van der Westerlaken: “Dankzij de toewijding van ons team behalen we jaar na jaar uitstekende behandelresultaten. Door te kiezen voor een persoonlijke benadering en een behandeling op maat, stellen we de patiënt centraal. Maar ook alles daaromheen moet kloppen. Zo bieden we de mogelijkheid voor psychosociale behandeling en, niet onbelangrijk, hebben we geen wachtlijsten waardoor je direct bij ons terecht kunt.”

Monitor Fertiliteitszorg

Klinieken met een Freya Pluim zijn ook terug te vinden in de Monitor Fertiliteitszorg. Deze monitor biedt een overzicht van de fertiliteitszorg zoals die in de Nederlandse ziekenhuizen is georganiseerd. Dit geeft klinieken de kans om aan te geven waarin ze zich onderscheiden en voor patiënten biedt het een goed hulpmiddel om een weloverwogen keuze voor een fertiliteitskliniek te maken.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen bij het LUMC?
Abonneer u dan op onze tweewekelijkse nieuwsbrief of neem een abonnement op het LUMC Magazine.