Zit er in jou een arts of wetenschapper? Kom proefstuderen!

2 maart 2018• PERSBERICHT

Heb je na de open dag van Universiteit Leiden nog geen definitieve studiekeuze kunnen maken? Kom dan op zaterdag 7 april proefstuderen in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en leer de bacheloropleidingen Geneeskunde en Biomedische Wetenschappen kennen. Vergeet je niet aan te melden!

Tijdens het Proefstuderen volg je de presentaties, proefcolleges en activiteiten die jij het interessantst vindt. In het skills lab kun je bijvoorbeeld aan de slag met verschillende kleine testen en onderzoeken. Enkele voorbeelden hiervan zijn chirurgisch knopen, bloedprikken, microscopisch onderzoek doen en reanimeren. Daarnaast worden korte rondleidingen gehouden in het Anatomisch Museum. Hier staan ruim 800 anatomische preparaten en modellen opgesteld. In 2009 werd het Anatomisch Museum nog genomineerd voor de “European Museum of the Year Award”.

Programma en locatie

De proefstudeerdag wordt in het onderwijsgebouw (gebouw 3) van het LUMC gehouden. Van 09:30 tot 16:30 uur is er een informatiemarkt, waar je al je vragen kunt stellen aan studentambassadeurs, docenten en studieadviseurs. De presentaties en proefcolleges worden tussen 10:00 en 16:15 uur gehouden. Meer informatie staat op de website van Universiteit Leiden.

Meld je aan

Kom Proefstuderen als je in  4 of 5 vwo zit, of instroomt vanuit het hbo. Ouders zijn welkom, maar aankomende studenten hebben voorrang als de collegezalen vol zijn. Wil je komen proefstuderen? Meld je dan aan via het aanmeldformulier

 

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen bij het LUMC?
Abonneer u dan op onze tweewekelijkse nieuwsbrief of neem een abonnement op het LUMC Magazine.