LUMC-MOOC als eerste in Nederland geaccrediteerd voor CME-punten

6 maart 2018• PERSBERICHT

Vanaf 12 maart 2018 kunnen medische professionals Continuing Medical Education (CME)- punten ontvangen voor het volgen van de Massive Open Online Course (MOOC) over nier-, pancreas-, en eilandjestransplantatie. Ook wordt het bestaande programma uitgebreid met virtual reality videos van een niertransplantatie en donatie met bijbehorende opdrachten.  

Wereldwijd moeten artsen jaarlijks een bepaald aantal CME-punten halen door mee te doen aan educatieve activiteiten. Dit om te laten zien dat ze zich blijven ontwikkelen in hun vakgebied. “Onze cursus is de eerste geaccrediteerde Nederlandse MOOC voor CME-punten. Afhankelijk van het aantal studie-uren zijn voor de cursus 5 tot 13 CME-punten te behalen”, vertelt hoogleraar interne geneeskunde Marlies Reinders. “Door deze punten aan te bieden geven wij artsen wereldwijd toegang tot flexibel en hoogstaand onderwijs.”

Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) ontwikkelde in samenwerking met Centre for Innovation van de Universiteit Leiden de online-cursus ‘Clinical Kidney, Pancreas and Islet Transplantation’ twee jaar geleden. Het lesprogramma is ontworpen voor (bio)medische studenten, zorgprofessionals en iedereen die meer wil weten over het onderwerp.

Deelnemers leren alles over de wereld van nier- en pancreastransplantaties. Door middel van interactieve colleges, unieke 3d-filmpjes en video’s over chirurgie en immunologie, maken ze kennis met de aspecten die spelen voor, tijdens en na een transplantatie. De cursus wordt iedere maand opnieuw aangeboden en heeft in de afgelopen 2 jaar al 10.007 mensen aan zich verbonden. Van de deelnemers krijgt de cursus gemiddeld 4,8 van de 5 sterren.

Meld je aan via de website van de MOOC Clinical Kidney Transplantation voor meer informatie of mail naar moockidney@lumc.nl

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen bij het LUMC?
Abonneer u dan op onze tweewekelijkse nieuwsbrief of neem een abonnement op het LUMC Magazine.