Lintje voor hoogleraar Klinische Genetica Martijn Breuning bij afscheid

22 juni 2018• PERSBERICHT

Hoogleraar Klinische Genetica Martijn Breuning is op vrijdag 22 juni 2018 benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Hij kreeg de onderscheiding opgespeld door burgemeester Lenferink van Leiden, na afloop van het symposium ter gelegenheid van zijn afscheid van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC).

Prof. Martijn BreuningBreuning was van 1998 tot 2013 hoofd van de afdeling Klinische Genetica in het LUMC. Onder zijn leiding promoveerde bijna de voltallige staf, met als gevolg een significant toegenomen wetenschappelijke output. Als wetenschapper gaf Breuning leiding aan onderzoek naar de oorzaken van meerdere ernstige en veel voorkomende erfelijke ziektes. Zo ontdekte hij bijvoorbeeld, samen met collega’s, de genen voor cystenieren.

Genetica voor ieder toegankelijk 

Ook leverde Breuning een belangrijke bijdrage aan het medisch onderwijs in de breedste zin en was het zijn missie om de kansen die genetica biedt voor iedereen toegankelijk te maken. Dat deed hij bijvoorbeeld als bestuurder van het Erfocentrum.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen bij het LUMC?
Abonneer u dan op onze tweewekelijkse nieuwsbrief of neem een abonnement op het LUMC Magazine.