LUMC trots op roze lintje voor goede borstkankerzorg

5 juli 2018• PERSBERICHT

Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) heeft ook dit jaar weer het Roze Lintje ontvangen van de Borstkankervereniging Nederland. Een prestatie waar we trots op zijn. Ieder jaar reikt de patiëntenvereniging het lintje uit aan ziekenhuizen die voldoen aan de normen die gesteld worden aan patiëntgerichte borstkankerzorg. Dat we alweer voor het achtste jaar op rij zo’n mooie erkenning krijgen, is een prachtig compliment voor het hele team van onze ‘mammapoli’.

Om een Roze Lintje te ontvangen, moet een ziekenhuis aan 4 verplichte criteria voldoen. Daarnaast zijn er nog 7 overige criteria. Het LUMC voldeed naast de 4 verplichte criteria aan maar liefst 6 van de 7 overige criteria. Vooral de rol van de verpleegkundig specialist als casemanager wordt door patiënten erg gewaardeerd. Verpleegkundig specialisten Gemma Ranke, Julia van Leeuwen en Elly Krol-Warmerdam: “Wij zijn uiteraard heel blij dat onze inzet wordt gewaardeerd, maar het blijft vooral een samenwerkingsverband tussen iedereen die betrokken is bij de borstkankerzorg. Het is dan ook een prestatie van en een opsteker voor het hele team”.

Borstkankerzorg in het LUMC

U kunt op de website van de borstkankervereniging meer vinden over de gestelde criteria. Wilt u meer weten over de borstkankerzorg in het LUMC? Bekijk dan ook vooral onze speciale webpagina’s over borstkanker, waarin we stap uitleggen wat u kunt verwachten in het LUMC. 

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen bij het LUMC?
Abonneer u dan op onze tweewekelijkse nieuwsbrief of neem een abonnement op het LUMC Magazine.