Cao-onderhandelingen: mogelijk collectieve acties tussen 9 juli – 15 augustus in het LUMC

6 juli 2018• NIEUWSBERICHT

De onderhandelingen over een nieuwe cao voor de UMC’s zijn vastgelopen. De vakbonden roepen hun leden binnen het LUMC op tot collectieve acties vanaf 9 juli, die eruit bestaan dat medewerkers zich strikter aan werk- en pauzetijden zullen houden. Een sit down-actie is gepland op maandag  9 juli tussen 12.30 en 13.00 uur in de centrale hal.

Als patiënt kunt u ervan uitgaan dat u de beste zorg krijgt: naar verwachting worden er geen operaties afgezegd of behandelingen uitgesteld. Ook de spoedzorg is uiteraard gewaarborgd. Wel kan het zijn dat u soms langer moet wachten voordat u aan de beurt bent. Wij rekenen op uw begrip. Het LUMC zorgt ervoor dat patiënten zo min mogelijk last hebben van de acties. 

De Raad van Bestuur laat weten begrip te hebben voor de cao-acties van het personeel. “Er zijn heldere afspraken met de bonden over de patiëntenzorg en -veiligheid. Deze mogen nooit in gevaar komen. Het LUMC omarmt het standpunt dat als je ergens een oplossing voor wilt vinden, je met elkaar in gesprek moet blijven. Daarom blijven wij graag in gesprek met onze medewerkers.”

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen bij het LUMC?
Abonneer u dan op onze tweewekelijkse nieuwsbrief of neem een abonnement op het LUMC Magazine.