Willem te Beest aangesteld als interim-lid Raad van Bestuur LUMC

30 januari 2018• PERSBERICHT

Drs. Willem te Beest is per 1 februari aangesteld als interim-lid van de Raad van Bestuur van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Hij neemt tijdelijk de taken waar van vertrekkend RvB-lid Henk Gerla. Te Beest was in het verleden onder meer werkzaam bij de Universiteit Leiden, waar hij 12 jaar in het College van Bestuur verantwoordelijk was voor de portefeuilles financiën, huisvesting en ICT.

Drs. Willem te BeestOp 1 mei 2017 ging Te Beest met pensioen bij de Universiteit Leiden, maar hij is nog steeds zeer maatschappelijk betrokken.  Zo is hij onder meer voorzitter van de Commissie Eindtermen Accountantsopleiding en lid van de Raad van Toezicht van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). Te Beest start op 1 februari bij het LUMC en neemt naar verwachting een half jaar zitting in de RvB als interim-lid. In die periode zoekt het LUMC naar een nieuw vast lid van de RvB.

Henk Gerla

Te Beest neemt de taken over van Henk Gerla, die de afgelopen 4 jaar in het LUMC onder meer verantwoordelijk was voor de onderwerpen financiën, ICT en bedrijfsvoering. Gerla treedt per 1 maart toe tot de Raad van Bestuur van OWM Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid.

(Fotografie: Mike van Bemmelen)

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen bij het LUMC?
Abonneer u dan op onze tweewekelijkse nieuwsbrief of neem een abonnement op het LUMC Magazine.