Vertrek Henk Gerla, lid Raad van Bestuur LUMC

4 januari 2018• PERSBERICHT

Henk Gerla, lid Raad van Bestuur van het LUMC, neemt per 1 maart 2018 afscheid van het LUMC. Op deze datum treedt hij toe tot de Raad van Bestuur van OWM Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid. Hij wordt daar verantwoordelijk  voor commercie, beheer en administratie.

Henk GerlaAfgelopen vier jaar was Gerla in het LUMC verantwoordelijk voor financiën, ICT en bedrijfsvoering. Ook heeft hij zich sterk gemaakt voor regionale samenwerkingsverbanden op het gebied van economie en duurzaamheid.

Dr. Kees Linse, voorzitter van de Raad van Toezicht, spreekt zijn waardering uit voor de grote passie en werklust van Gerla. “Henk is een goede bestuurder en gewaardeerd collega. We vinden het jammer dat hij weggaat,” aldus Linse. “De afgelopen jaren heeft hij zich ingespannen om het LUMC in- en extern te versterken ten aanzien van patiëntgerichtheid, duurzaamheid en governance. Ook nieuwe vormen van zorg, zoals de protonentherapie in HollandPTC mochten rekenen op zijn nauwe betrokkenheid.”

De Raad van Toezicht stelt in goed overleg met de Raad van Bestuur en de overlegorganen alles in het werk om spoedig in de ontstane vacature te voorzien.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen bij het LUMC?
Abonneer u dan op onze tweewekelijkse nieuwsbrief of neem een abonnement op het LUMC Magazine.