Samenwerking LUMC met DZB Leiden en UWV wegens succes verlengd

2 februari 2018• PERSBERICHT

Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC), DZB Leiden en UWV zetten de samenwerking voort om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan werk te helpen. Op 1 februari ondertekenden de drie partijen het verlengingscontract om ook de komende jaren zoveel mogelijk mensen aan een baan te helpen.

Sinds juni 2016 werken het LUMC, DZB Leiden en UWV samen. En met succes: al meer dan 65 werknemers hebben binnen het LUMC een baan, stage of opleidingsplek gevonden. Henk Gerla, Raad van Bestuur van het LUMC: "We bieden als LUMC een werkplek aan mensen die anders niet bij ons terecht zouden komen. Daar worden we allemaal beter van."

Afspiegeling van de maatschappij

Met meer dan 65 geplaatste werknemers is de doelstelling van het LUMC van 20 tot 30 plaatsingen per jaar in ruim 2 jaar gehaald. De meerwaarde is dat we als LUMC ‘inclusiever’ worden, reageert Henk Gerla op de cijfers. “Dat betekent dat onze medewerkers een redelijke afspiegeling vormen van de maatschappij.” Gerla vult aan dat de samenwerking met DZB Leiden en UWV precies past in het streven om als LUMC maatschappelijk verantwoord te ondernemen. “Ik weet hoe belangrijk werk is voor mensen. Op deze manier kunnen wij ons steentje bijdragen.”

Mooi schoolvoorbeeld

Ook Marleen Damen, wethouder Werk en Inkomen, Wijken en Financiën van de gemeente Leiden is enthousiast: “Het hebben van werk is echt belangrijk voor mensen. Samen met UWV kijken we naar mogelijkheden van mensen. Dan is het geweldig dat ook kennisinstellingen zoals het LUMC werk realiseren voor mensen bij wie dat niet vanzelf gaat. Dit  is voor mij dan ook het schoolvoorbeeld van hoe wij door samenwerking met elkaar in Leiden mooie resultaten kunnen bereiken”. 

Op de foto v.l.n.r. UWV manager werkgeversdienstverlenging Misha Schmidt, wethouder Marleen Damen (Gemeente Leiden), lid Raad van Bestuur Henk Gerla (LUMC)

In het LUMC Magazine leest u het verhaal van Arend van Baarsen, die door deze samenwerking een baan in het LUMC gevonden heeft. 


 

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen bij het LUMC?
Abonneer u dan op onze tweewekelijkse nieuwsbrief of neem een abonnement op het LUMC Magazine.